U-BT – Steaua 2-0. Clujenii sunt cu un picior în finală

Foto: Dan Bodea

Al doilea meci din semifinala Ligii Naționale de baschet, dintre U-BT și Steaua a fost câștigat de clujeni (scor 85-75) și trupa lui Mihai Silvășan are 2-0 la scorul general. Cum în semifinale se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, U-BT mai are nevoie de un singur succes pentru a accede în finala campionatului. În duelul din Sala Polivalentă clujenii i-au luat tare pe steliști și primele minute i-au năucit.

Antrenorul finlandez al bucureștenilor a simțit că echipa lui a ieșit din meci înainte să fi intrat. A cerut time-out și a schimbat fața jocului. Astfel, la pauza mare oaspeții erau în avantaj (40-42). Nici sfertul al treilea nu a ieșit din tiparele echilibrului, doar în ultimele 10 minute clujenii reușind să se desprindă nesperat de ușor. –BT a câștigat la o diferență de 10 puncte, dar scorul nu reflectă întru totul realitatea din teren.

”Nu este nimic pierdut pentru ei sau câștigat pentru noi. S-au mai văzut situații în care să se revină de la 2-0. Chiar le spuneam băieților că următorul meci, primul de la Steaua, devine cel mai important pentru noi în acest moment. Mult a fost, puțin a mai rămas, însă trebuie să fim foarte concentrați, pentru că nu e momentul să ne relaxăm, să ne odihnim, trebuie să dăm fiecare ce avem mai bun în noi, să lăsăm fiecare picătură de energie pe care o mai avem pe teren.

Mă bucur că am fost mai tari pe final și că rezultatul a fost de partea noastră”, a declarat Mihai Silvășan. Željko Šakić a fost cel mai bun om al clujenilor cu 18 puncte, șase recuperări și două pase decisive. Seria meciurilor din semifinala Ligii Naționale se mută la București, primul meci dintre Steaua și U-BT fiind programat vineri, 25 mai.

Distribuie:

Postaţi un comentariu