U-BT, prima victorie în faza a doua a grupelor

Foto: Dan Bodea arhivă)

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, s-a impus cu scorul de 85-81 în fața formației Belfius Mons-Hainaut, într-un meci din cadrul etapei a doua a fazei a doua a grupelor FIBA Europe Cup. Este prima victorie a trupei lui Mihai Silvășan în faza secundă a competiției europene intercluburi. Înfruntarea a fost echilibrată, cu dese schimbări de scor dar cu un final pe care ardelenii au știut să-l gestioneze foarte bine. Gazdele și-au adjudecat la limită (23-22) primul sfert, dar au cedat în cea de a doua secvență a meciului (17-20), fapt ce le-a permis clujenilor să intre la cabine în avantaj (40-42).

Sfertul al treilea a fost din nou al belgienilor (26-22), însă, în ultimele 10 minute campionii României au controlat disputa și au răsturnat încă o dată tabela (15-21). ”Sunt mulțumit de victorie, aveam nevoie de aceasta pentru a ne păstra șansele de calificare intacte. Noi am avut nevoie de această victorie, la fel au avut și gazdele, astfel că a rezultat un meci încleștat. Sunt mulțumit de felul cum am jucat în apărare, chiar dacă am primit 81 de puncte, multe din aruncările lor au fost cu adevărat contestate. Sunt, de asemenea, bucuros de jocul colectiv arătat, avem șase jucători cu peste zece puncte, un al șaptelea cu nouă, astfel că au contribuit cu toții la această victorie.

Obiectivul nostru rămâne același – vrem să ne calificăm mai departe, vom lua fiecare meci în parte, fiecare posesie în parte pentru a ne atinge obiectivul”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan. Jiordan Watson (16 puncte și două pase decisive), și Miha Lapornik (11 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă), au fost cei mai importanți jucători ai U-BT. Pentru clujeni urmează meciul din Liga Națională contra lui Dinamo, vineri, 12 ianuarie. Meciul va fi găzduit de Sala Polivalentă, de la ora 19.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu