U-BT, prima victorie după eliminarea din Basketball Champions League

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au câștigat primul din cele două meciuri test în compania echipei CSM Oradea, scor 84-72. Pe parchetul sălii polivalente din Cluj-Napoca cele două echipe au început echilibrat disputa, după primele 10 minute tabela indicând 23-22 în favoarea trupei lui Mihai Silvășan.

Ecartul a crescut în favoarea celor de la U-BT, care au beneficiat de o prestație inspirată a lui Andrija Stipanović în spațiul de trei secunde. Pivotul s-a luptat cu succes cu adversarii bihoreni și a furnizat puncte, iar formația gazdă a intrat la cabine cu un avans de opt puncte, scor 46 – 38.

În repriza secundă cei doi tehnicieni au început să le dea minute de joc tuturor sportivilor, iar U-BT a profitat din plin de schimbările din tabăra oaspeților și s-a desprins la 72-56. Odată cu trecerea timpului, oaspeții au reintrat în joc dar nu au putut să întoarcă rezultatul.

Scorul final contează mai puțin, în acest moment cele două grupări fiind în căutarea ritmului de joc în condițiile în care peste două săptămâni va demara sezonul 2020/2021. Primele meciuri oficiale ale viitoarei stagiuni sunt cele din Cupa României, singurul trofeu acordat sezonul trecut, pe care l-a câștigat U–BT.

„Ne bucurăm că putem juca din nou baschet în România. Vrem să uităm cât mai repede evoluția din meciul cu Igokea. Nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe. Ne pare extrem de rău că nu am reușit să obținem calificarea, însă să nu uităm că mai avem două obiective foarte importante.

Mă refer la Cupa României, care va începe în octombrie cu un turneu de calificare, iar cel de-al doilea obiectiv este campionatul național. Trebuie să devenim mai buni, iar meciul de azi a fost un prim pas înspre acest țel comun”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Andrija Stipanovic cu 18 puncte și 7 recuperări, Patrick Richard cu 15 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Karel Guzman cu 11 puncte, 3 pase decisive și o intercepție și Donatas Tarolis cu 8 puncte, 4 recuperări și 4 assist-uri, au fost cei mai buni jucători de la gruparea clujeană.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu