U-BT, parcurs fără greșeală în Liga Națională de baschet masculin

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT a câștigat ambele meciuri disputate la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul turneului de la Cluj-Napoca și a urcat din nou e podiumul clasamentului deși are două meciuri mai puțin decât liderul CSO Voluntari și unul în minus față de marea rivală CSU Sibiu. Clujenii au 8 victorii din tot atâtea meciuri.

În primul meci, trupa lui Mihai Silvășan a trecut, nu fără emoții de Dinamo București, scor 98-89, la capătul unui joc echilibrat, în care diferența s-a făcut abia în sfertul al patrulea. A urmat întâlnirea cu SCMU Craiova, duel care se anunța la fel de echilibrat, pe care alb-negrii l-au tranșat în favoarea lor după o secvență, a treia, admirabilă. U-BT și-a adjudecat la limită primul sfert (17-15), cedându-l pe cel de al doilea cu 18-22.

Avantajul oltenilor, de la pauza mare, a fost anihilat în sfertul al treilea în care pe teren a existat o singură echipă, U-BT Cluj-Napoca. Reveniți de la vestiare, alb-negrii au reușit un parțial de 7-0, după care și-au continuat iureșul ofensiv înscriind nu ma puțin de 24 de puncte, până la finalul sfertului. Inspirația din atac a fost dublată de o evoluție impecabilă în apărare, SCMU reușind să înscrie doar 8 puncte.

În cel de al patrulea sfert lucrurile s-au inversat puțin, cu echipa olteană mult mai ofensivă, autoare a 23 de puncte, dar clujenii au gestionat foarte bine finalul întâlnirii și și-au păstrat invincibilitatea în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Patrick Richard (17 puncte), Mike Dixon (15 puncte), Justin Edwards (12 puncte) și Andrija Stipanovic (11 puncte) au fost principalii marcatori ai Clujului.

Următoarele turnee din calendarul LNBM vor fi organizate pe parcursul acestei săptămâni, de miercuri și până vineri, U-BT urmând să evolueze la Focșani. Joi, este programat „Clasicul Transilvaniei” cu CSU Sibiu, iar vineri întâlnirea cu BCMU Pitești, ocupanta locului al cincilea. Ambele partide vor fi transmise în direct de Digi Sport și Look Sport.

Distribuie:

Postaţi un comentariu