U-BT își apără Cupa

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a dispus, duminică, de BCMU Pitești, scor 74-66, și s-a calificat în semifinalele turneului Final 8 al Cupei României. Deținătoare a trofeului, U-BT s-a impus fără prea mari probleme, dar la capătul unui joc deloc spectaculos. În primul sfert cele două echipe s-au succedat la conducere, dar secvența i-a revenit echipei lui Mihai Silvășan (20-16). Al doilea parțial a început bine pentru alb-negri însă, piteștenii au reușit să reechilibreze balanța și să egaleze la 26, în minutul 15.

Conducerea tehnică a clujenilor a solicitat timp de odihnă și lucrurile s-au întors în favoarea ardelenilor care au intrat la cabine cu un avans de 9 puncte, scor 39-30. La adăpostul avantajului indicat de tabela de scor, dar și pentru că BCMU Pitești nu s-a arătat suficient de incisivă să pună probleme majore echipei lui, Silvășan a început să ruleze toți jucătorii. Chiar și așa U-BT a câștigat și sfertul al treilea (18-17), dar avea să-l piardă pe ultimul cu 17-19.

”Ne doream mult această victorie, mental ne-am pregătit pentru asta, în sensul că fiecare meci trebuie luat în parte. Toată lumea ne vede ca favoriți, însă dacă ne gândeam direct la finală am fi avut probleme mari. Am vrut să jucăm împreună, să pasăm mingea și, chiar dacă nu am marcat foarte multe puncte, 25 de assist-uri e un număr bun. Urmează semifinala, jucăm cu Timișoara. Probabil că este un avantaj faptul că au jucat prelungiri, însă nu trebuie să îi subestimăm.

Nu ne vom gândi cu siguranță la oboseala lor, noi ne vom pregăti sută la sută pentru orice și sperăm să fie bine”, a declarat Silvășan. În penultimul act al turneului găzduit de Sfântu Gheorghe, echipa clujeană o va întâlni pe BC SCM Timișoara, care a trecut greu de CSU Sibiu, după trei reprize de prelungiri. Meciul este programat, luni, de la ora 20:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu