U-BT învinsă a doua oară de CSU Sibiu

Miha Lapornik a marcat 22 de puncte pentru U-BT în înfruntarea cu CSU Sibiu, dar nu a putut evita înfrângerea campionilor în fața propriilor suporteri / Foto: Dan Bodea (arhivă)

Considerat de specialiști și de suporterii celor două echipe ”Clasicul Transilvaniei”, meciul dintre U-BT și CSU Sibiu s-a încheiat cu victoria echipei oaspete, scor 70-86. Este al doilea succes stagional al celor de la CSU Sibiu, după 84-83 în prima înfruntare din actualul sezon. Încă din primele 90 de secunde de joc oaspeții și-au etalat acuratețea aruncărilor de la distanță, fapt ce avea să facă diferența pe parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Primul sfert s-a terminat, totuși, în avantajul trupei lui Mihai Silvășan (scor 19-17), scenariul repetându-se oarecum identic și în a doua secvență (19-16).

Astfel, la vestiare cele două combatante au intrat la scorul de 38-33. Însă, sfertul al treilea a fost un veritabil coșmar pentru echipa campioană. U-B a înscris doar 11 puncte, spre deosebire de cele 31 ale sibienilor. A fost de altfel, sfertul în care s-a scris istoria întâlnirii. În ultimele 10 minute de joc disputa a fost din nou echilibrată, dar clujenii nu au mai reușit să întoarcă rezultatul, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori în acest campionat. CSU Sibiu a terminat întâlnirea cu un avans de 16 puncte, lucru mai rar întâlnit în meciurile directe dintre cele două mari rivale.

”Din păcate, nu am făcut față acestui meci. În primul rând, cred eu, nu am fost din punct de vedere mental acolo unde trebuia să fim, să ne ridicăm la importanța meciului. Am început relativ bine, am terminat în avantaj la pauză, am vorbit niște lucruri în vestiar și s-a întâmplat total opusul, am primit 32 de puncte în sfertul al treilea și am marcat doar 11, doar din cauza unor greșeli mentale pe care le-am făcut. Nu am reușit să îi stopăm pe principalii lor jucători, știam că Laser, Pratt și Kinnard, care azi a avut un meci extraordinar, sunt principalele pericole, însă din păcate nu am reușit să îi stopăm și Sibiul a reușit o victorie pe deplin meritată, îi felicit pentru asta”, a spus Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Miha Lapornik a fost cel mai bun jucător al U-B, cu 22 de puncte marcate, 5 recuperări și 3 pase decisive. În urma acestui rezultat diferența dintre cele două echipe care conduc în clasamentul Ligii Naționale s-a redus la un singur punct, în favoarea campionilor din Cluj. La jumătatea săptămânii viitoare U-BT va evolua în deplasare, la Donar Groeningen, meci contând pentru etapa a patra din faza secundă a FIBA Europe Cup.

Distribuie:

Postaţi un comentariu