U-BT în declin. Clujenii au pierdut primul meci din semifinalele LNBM (86-90), cu CSM Oradea

Foto: Dan Bodea

Kyndall Dykes a zburdat pe teren, dar U-BT Cluj a pierdut primul meci din seria de întâlniri din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 86-90 cu CSM Oradea și bihorenii au un ascendent moral foarte bun înaintea disputei cu numărul doi, programată, marți, tot la Cluj-Napoca.

Prima confruntare dintre cele două formații, altfel cele mai constante în ultimii ani, în întrecerea internă, a avut nevoie de prelungiri pentru a stabili învingătoarea. Meciul a avut un început furibund, ambele echipe reușind să înscrie încă de la primele încercări. Nici clujenii, nici bihorenii nu au reușit să se desprindă astfel că, tabela reflecta echilibrul din teren, la capătul primelor 10 minute (scor 21-21).

Oaspeții au excelat la aruncările de la distanță, procedeu de pe urma căruia au pus 21 de puncte pe tabelă, față de numai 6 pentru U-BT. Așa se face că la pauza mare CSM Oradea avea 5 puncte avans (38-43). Trupa lui Mihai Silvășan nu și-a revenit nici în repriza a doua. Doar realizările lui Dykes și Washburn nu au fost suficiente pentru ca alb-negri să reintre în meci.

Sfertul al treilea s-a terminat din nou la egalitate (20-20), iar ultimul parțial devenea crucial pentru stabilirea învingătoarei. Obișnuiți cu victorii pe final de partide, baschetbaliștii clujeni au condus ostilitățile în ultimul parțial, pe care l-au și câștigat cu 20-15, dar nu au reușit decât să ducă meciul în prelungiri.

Repriza suplimentară a început perfect pentru Oradea care a punctat prin tripla lui Nikola Markovic. Dorsey și Dykes au reușit să prelungească suspansul prin punctele marcate, dar Oradea a marcat prin Richard și a rezolvat disputa. CSM Oradea conduce cu scorul de 1-0 la general și se poate distanța decisiv, marți, când este programat jocul doi. În semifinalele LNBM se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu