U-BT e la 40 de minute de calificarea în sferturile FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au obținut o victorie incredibilă în duelul cu Tsmoky Minsk, scor 76-74, și mai are nevoie de o nouă victorie în ultima etapă a fazei grupelor FIBA Europe Cup, pentru a face pasul în sferturile de finală ale întrecerii continentale intercluburi.

În Sala Polivalentă trupa lui Mihai Silvășan a început bine, dar a cedat inițiativa și belaruții au trecut repede în avantaj, menținându-se la conducere pe tabela de scor, vreme de trei parțiale. La pauza mare Tsmoky avea 6 puncte avans (35-41) și au știut să-i țină pe clujeni departe de terenul de țintă și în sfertul al treilea, chiar dacă alb-negrii au reușit să recupereze două puncte din ecartul de șase de la finalul primei reprize (54-58).

În ultimele 10 minute universitarii au avut puterea să reintre în joc. Chiar dacă echipa vizitatoare a dat senzația că gestionează mai bine disputa, câteva acțiuni personale au făcut ca U-BT să-și regăsească elanul astfel că, victoria, obținută la ultima fază de atac, este pe deplin meritată.

„A fost un meci foarte greu pentru noi. Am început timid, nu am avut curajul necesar. Am jucat puțin cu frâna de mâna trasă. Drept urmare, ei ne-au condus în primele trei sferturi. A fost un meci între două echipe bune care și-au dorit mult victoria. Mă bucur că am obținut noi victoria. A fost o copie a meciului din Belarus, când am revenit noi și nu am putut să câștigăm la ultima aruncare.

Este o grupă foarte echilibrată, toate cele patru echipe pot merge mai departe. Pentru noi calculele sunt simple, trebuie să învingem săptămâna viitoare și vom fi calificați 100%. Nu am înregistrat procentajele pe care le vrem la aruncările de trei puncte. Trebuie să stăm mai mult în sală, să aruncăm. Nu suntem mulțumiți, dar este important că am găsit soluții”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Darko Planinic cu 21 puncte și 6 recuperări, urmat de Patrick Richard (18 puncte, 5 recuperări) și Tarolis (13 puncte, 3 recuperări). Într-o altă partidă din grupa J a FIBA Europe Cup, CSM Oradea cedat în fața israelienilor de la Ironi Ness Ziona, scor 85-77.

Distribuie:

Postaţi un comentariu