U-BT, depășită clar la Oradea, rămâne în cărțile calificării în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea

CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca sunt echipele care domină întrecerea internă de baschet masculin, iar duelul lor pentru întâietate se dă în acest sezon și în FIBA Europe Cup, competiție în care cele două oponente fac parte din aceeași grupă. Miercuri, campioana en-titre a țării a obținut un nou succes în fața alb-negrilor, scor 80-75, într-o partidă din competiția continentală intercluburi, și lupta pentru calificarea în fazele eliminatorii este extrem de strânsă.

Bihorenii au controlat impecabil disputa din Arena „Antonio Alexe” și s-au impus de o manieră mult mai clară decât o arată scorul final. Prima repriză a fost extrem de slabă pentru trupa lui Mihai Silvășan astfel că, gazdele avea 14 puncte avans, la pauza mare. Clujenii au reușit abia în sfertul al treilea să echilibreze cât de cât disputa (19-19), dar au cedat irecuperabil în debutul ultimului parțial în care CSM-ul s-a distanțat la 21 de puncte. U-BT a avut forța să se apropie pe tabela de marcaj, dar nu suficient cât să întoarcă rezultatul.

„Nu cred că meritam, după jocul prestat, să terminăm meciul la cinci puncte diferență. Am avut totuși caracter, pentru că nu am cedat în nicio clipă. Ei au prins o seară excelentă. Știam că au o calitate individuală aparte, că e importantă apărarea 1 la 1. Din păcate, nu i-am putut opri pe Broussard și Markovic.

Este o luptă lungă pe toate fronturile și trebuie să fim tari din punct de vedere mental și uniți. Chiar dacă mai pierdem sau avem un meci prost, încă sunt șanse bune să mergem mai departe”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

U-BT Cluj-Napoca ocupă locul 2 în grupa J, dar este obligată să câștige ultimele două jocuri, ambele pe teren propriu, pentru a fi sigură de calificarea în fazele superioare ale FIBA Europe Cup.

Distribuie:

Postaţi un comentariu