U-BT Cluj, primul club din România care va avea echipă în Basketball Adidas Next Generation Tournament

Sursa foto: u-bt.ro (arhivă)

Forul continental de baschet a acceptat cererea formulată de oficialii U-BT Cluj-Napoca de a-și înscrie echipa de juniori mari (U18) în cea mai puternică competiție europeană intercluburi dedicată juniorilor. Astfel, U-BT devine primul club din România care va evolua în Basketball Adidas Next Generation Tournament.

În perioada 21-23 februarie 2021, la Belgrad, echipa de juniori sub 18 ani a U-BT Cluj-Napoca va particpa la un turneu preliminar, alături de Partizan NIS Belgrad, Steaua Roșie Belgrad, Mega SoccerBet Belgrad, Buducnost VOLI Podgorica, Cedevita Olimpija Ljubljana, Lokomotiv Kuban Krasnodar și Maccabi Tel Aviv.

„Participarea la Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament vine ca o încununare a tuturor eforturilor depuse atât de conducerea clubului cât și de toate părțile implicate: antrenori, sportivi, părinți, sponsori și parteneri, pentru a forma sportivi de înaltă performanță și a fi un model la nivel național și european”, transmit oficialii clubului clujean.

Academia U-BT a fost fondată în sezonul 2007-2008, iar în prezent se formează peste 400 de sportivi în cadrul Academiei, la toate categoriile de vârstă, de la baby baschet până la U18. De la înființare și până în prezent U-BT Cluj-Napoca a cucerit trei titluri națională la categoria de vârstă sub 18 ani (2012, 2014 și 2019).

Distribuie:

Postaţi un comentariu