U-BT, aproape de o nouă performanță uriașă!

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT s-au impus cu scorul de 84-81 în deplasarea de la Ironi și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Mai mult, configurația clasamentului grupei J le permite universitarilor să spere la o calificare de pe primul loc. În Israel, trupa lui Mihai Silvășan a prestat un joc solid, în cea mai mare parte a timpului.

Încă din primele secunde ale întâlnirii ardelenii și-au arătat clar intenția de a câștiga jocul astfel că, după primele 10 minute aveau un avantaj de cinci puncte pe tabelă. Însă, până la pauza mare Ironi Ness Zioni avea să treacă în avantaj, scor 42-38. Repriza a doua a fost și mai echilibrată, U-BT reușind să se desprindă în câștigătoare abia în finalul întâlnirii prin câteva reușite de excepție de la linia de trei puncte.

„Este o victorie foarte importantă. Dacă ne doream să ne calificăm din această grupă, trebuia să câștigăm un meci în deplasare. Evident, încă nu suntem calificați, asta le-am și spus băieților după partidă. Contează mult acest rezultat, îi felicit pe jucătorii noștri. Nu am evoluat în efectiv complet, ne-au lipsit Karlo Žganec și Rareș Uță, ultimul amintit având o problemă la picior.

Am reușit să stăm în meci, să fim concentrați și să nu cedăm în nicio clipă inițiativa. Nu i-am lăsat să meargă la 10 puncte. Știam că ei marchează foarte mult, ne-am pregătit mult pe apărare. Ei marchează acasă în jur de 90 de puncte, dar noi i-am ținut la 81. Sărbătorim acum, ne bucurăm, însă nu am câștigat încă niciun trofeu. Scopul nostru este să ne calificăm, după care vom vedea ce ne va ieși în cale”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Din grupa J face parte și campioana României, CSM Oradea, învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 89-73, de formația Tsmoki Minsk. U-B și CSM Oradea se vor duela în faza grupelor peste două săptămâni, pe terenul bihorenilor, după care alb-negrii vor disputa ultimele două jocuri acasă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu