U-BT a urcat pe primul loc. Urmează două partide de foc

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT au câștigat meciul cu SCMU Craiova (95-68), ultimul al etapei a V-a și au preluat șefia în clasamentul LNBM cu 9 puncte. Întâlnirea disputată în Sala Polivalentă nu a avut istoric, trupa lui Mihai Silvășan controlând partida de la primul fluier, până la ultima sirenă. Exacți în apărare și cu o tranziție pozitivă foarte bună, clujenii și-au făcut meciul ușor pornind de la faza defensivă, în care au recuperat multe mingi. Doar primele minute ale primului sfert au fost relativ echilibrate, după care alb-negrii au aplicat o tactică pe cât de agresivă în apărare, pe atât de eficientă în ofensivă.

După 28-17 și 21-13 în primele două sferturi și 19 puncte avans la pauza mare, problema învingătoarei nu s-a mai pus. Al treilea sfert a fost dedicat spectacolului. Gazdele au marcat din toate pozițiile și au blocat și mai inspirat majoritatea intențiilor ofensive ale oltenilor, ceea ce a făcut ca tabela de marcaj să arate scorul de 77-46 înaintea ultimelor 10 minute de joc. Având victoria asigurată, și implicit revenirea pe prima poziție a clasamentului, antrenorul Mihai Silvășan și-a permis să experimenteze în perspectiva meciurilor viitoare, cu CSM Oradea, respectiv CSU Sibiu. Oaspeții și-au adjudecat ultimul parțial (18-23), dar a fost doar o răbufnire care a mai atenuat diferența de scor.

”Nu cred că s-a pus în vreun moment problema învingătorului. Mă bucur pentru felul și motivația cu care am intrat în meci, trebuie să arătăm așa, să ne dorim să ne apărăm, în primul rând, acolo cred eu că este cheia jocului. Mă bucur că toți jucătorii au respectat sarcinile, am primit doar 68 de puncte, a fost un meci bun per total. Urmează pentru noi două meciuri foarte grele în deplasare, la Oradea și la Sibiu, pe care, dacă avem mândria de a fi principala candidată la titlu, trebuie să mergem să le câștigăm”, a declarat pentru site-ul oficial Mihai Silvășan.

Dykes cu 24 de puncte și Washburn cu 21 au fost principalii marcatori ai U-BT. Duminică este programată înfruntarea de la Oradea, în compania campioanei en-titre CSM.

Distribuie:

Postaţi un comentariu