U-BT a trecut la scor de BCMU Pitești și s-a calificat la turneul final al Cupei României

Foto: Dan Bodea

Deținătoarea Cupei României la baschet masculin, U-BT Cluj-Napoca a făcut instrucție cu principala contracandidată la câștigarea grupei A, BCMU Pitești, pe care a învins-o cu scorul de 91-63, obținând și calificarea la turneul Final 8 ce va avea loc anul viitor.

Clujenii au început în nota obișnuită, în forță, și s-au distanțat repede pe tabelă (10-2), după care au continuat să țină un ritm ridicat, sufocant pentru adversari. 22-11 a fost scorul primului sfert și diferența a crescut și mai mult până la pauza mare (49-22). Chiar dacă problema învingătoarei nu se mai punea, alb-negrii au continuat să joace la turație maximă și și-au adjudecat și sfertul a treilea (25-19).

În ultimele 10 minute antrenorul Mihai Silvășan și-a permis luxul de a trimite pe teren toți jucătorii sub 23 de ani. În aceste condiții BCMU Pitești a avut șansa de a-și adjudecat ultimul parțial, scor 22-17. Donatas Tarolis (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Nandor Kuti (13 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace) și Justin Edwards (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac), au fost cei ma importanți jucători ai lui Silvășan.

Ultimul meci, U-BT Cluj-Napoca vs Dinamo Știința București este programat vineri, de la ora 17:45 (Digisport). În faza grupelor se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate din fiecare grupă, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament de pe locul 3 se vor califica la Turneul Final 8, care va avea loc între 6-9 martie anul viitor, gazda urmând a fi anunțată cel mai probabil la sfârșitul acestui an. Toate partidele se joacă fără spectatori, conform reglementărilor legale în vigoare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu