U-BT a trecut de Dinamo și e lider detașat

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-B Cluj, a câștigat de o manieră absolută confruntarea cu Dinamo, scor 88-62, și s-a distanțat la patru puncte în fruntea clasamentului, față de principalele urmăritoare, SCM Timișoara, Steaua și CSU Sibiu. Partida din cadrul etapei a XIV-a a fost la discreția trupei lui Mihai Silvășan. Clujenii au avut în permanență controlul disputei, problema învingătoarei nefiind pusă niciun moment. De altfel, și pozițiile din clasament anunțau rezultatul final.

După un 29-19, respectiv 24-14, în primele două secvențe de joc, antrenorul Mihai Silvășan a rulat din nou toți jucătorii de pe bancă. A fost decizia care practic a limitat proporțiile scorului. Sfertul al treilea s-a terminat cu scorul de 19-13 în favoarea U-BT, pentru ca în ultimul parțial dinamoviștii să reușească să termine la egalitate (scor 16-16), cu cea mai în formă echipă a momentului. Doar Nandor Kuti a dat serioase emoții stafului tehnic, suferind o accidentare ce părea gravă la prima vedere.

”Din păcate, aceste meciuri nu fac bine nimănui. Noi am și vorbit deja în vestiar, am uitat deja de el, tot ce ne interesa încă de după meciul cu Mons era cel din Cipru, cu Keravnos, un meci important pentru noi, pe care vrem să îl câștigăm. Accidentarea lui Kuti nu e atât de gravă cum părea, e o mică entorsă, dar e ok, calcă pe picior… Sperietura a fost mare la toată lumea, însă mă bucur că nu e nimic grav”, a lămurit Mihai Silvășan situația internaționalului român. Cu 14 puncte marcate, 4 recuperări și 5 pase decisive, Miha Lapornik a fost cel mai bun jucător al U-BT în disputa cu Dinamo.

Distribuie:

Postaţi un comentariu