U-BT a mărșăluit spre grupele FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a obținut o victorie categorică, scor 91-47 cu vicecampioana din Kosovo, K.B. Rahoveci, în manșa secundă a turului preliminar al FIBA Europe Cup. Cum alb-negrii s-au impus și în partida tur, clujenii au obținut calificarea în grupele competiției continentale intercluburi.

Remarcabilă a fost, pe lângă maniera în care universitarii au obținut victoria, și inspirația și curajul antrenorului Mihai Silvășan, care a utilizat nu mai puțin de patru jucători sub 23 de ani, trei dintre aceștia reușind chiar să-și treacă numele pe lista marcatorilor: Toma Lungoci (17 ani – 2 puncte marcate), Anton Rotaru (17 ani – 5 p), Ștefan Grasu (16 ani – 7 p) și Rareș Uță (22 de ani – 6 p).

Altfel, meciul nu a avut istoric. Clujenii au terminat primele 10 minute cu un avans de 4 puncte (22-18), iar ceea ce a urmat a fost o veritabilă demonstrație de forță. U-BT a avut două parțiale, sferturile doi, respectiv trei, în care au dat de pământ cu vicecampioana din Kosovo: 29-8 și 21-5. Abia în sfertul al patrulea clujenii au mai scăzut din turație, dar și-au adjudecat și ultimul parțial cu 19-16.

„Până la urmă e important că am reușit să ne îndeplinim obiectivul, acela de a fi în grupele FIBA Europe Cup. Vreau să felicit băieții pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Eram favoriți înaintea acestei duble, dar ei și-au făcut treaba la fiecare posesie. Mă bucur că am reușit să utilizez toată echipa. În ultimul sfert am jucat chiar cu patru jucători U23. Aș fi jucat chiar cu cinci, dar David Vida a fost eliminat.

Pe de altă parte a evoluat bine și sper să continue tot așa. Este foarte simplu, începem campionatul luni și pornim la drum în FIBA Europe Cup. Trebuie să fim din ce în ce mai buni, să fim concentrați și să avem o chimie cât mai bună pe zi ce trece. Vreau să remarc parchetul, este unul foarte bun.

Avem cea mai frumoasă sală din România, cel mai bun parchet și cele mai bune inele. Mă bucur că în sfârșit s-a achiziționat acest parchet. E benefic pentru toate sporturile de sală, băieții se simt mult mai bine pe el. Este una dintre cele mai bune suprafețe care există la ora actuală”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul Mihai Silvășan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu