U-BT a învins BCMU Pitești, dar calificarea se joacă în Trivale

Foto. Dan Bodea

Favoritele și-au fructificat avantajul terenului propriu în manșa tur din semifinalele Cupei României la baschet masculin. Deținătoarea trofeului, U-BT Cluj s-a impus în fața formației BCMU FC Argeș Pitești cu scorul de 93-88 după o repriză secundă excelentă în care au anulat avantajul de cinci puncte al piteștenilor.

Primele două sferturi au fost echilibrate, dar oaspeții au gestionat mai bine jocul și au fost permanent la conducere, având chiar și 10 puncte avans. La pauza mare tabela indica scorul de 43-48. În cea de a treia secvență clujenii au fost mult mai concentrați pe faza defensivă și eficienți în atac. Astfel, înaintea ultimelor 10 minute avansul violeților era de numai un punct (70-71).

Favorită la câștigarea trofeului U-BT a forțat în ultimul sfert și au trecut la conducere reușind chiar să se distanțeze în finalul întâlnirii. Cea mai categorică victorie a manșei tur din semifinalele Cupei au obținut-o baschetbaliștii de la CSM Oradea care s-au impus cu scorul de 83-63 în fața Stelei, la capătul unei partide pe care bihorenii au controlat-o în totalitate.

Într-o altă partidă, CSU Sibiu a fost peste SCMU Craiova – ardelenii aveau 16 puncte în plus la pauza mare, iar în partea secundă și-au conservat avantajul. S-a terminat 89-74 pentru liderul Ligii Naționale. O victorie importantă a obținut și SCM Timișoara în fața rivalilor de la Dinamo, scor 86-75. Manșele secunde a penultimului act al Cupei sunt programate peste o săptămână.

Distribuie:

Postaţi un comentariu