U-BT a depășit momentul Groeningen

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Campionii României, U-BT, au trecut repede peste eșecul usturător de la Groeningen, din FIBA Europe Cup, și au făcut instrucție cu BC Mureș Târgu Mureș, într-o partidă din cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naționale. Mai mult, echipa lui Mihai Silvășan a marcat peste 100 de puncte, scor final 62-101. Prima perioadă de joc a fost și cea mai echilibrată, ambele formații reușind să înscrie multe puncte (scor 23-26).

Începând cu cel de al doilea parțial U-BT și-a făcut jocul așa cum și-a propus și nu a mai lăsat nicio secundă impresia că ar putea scăpa victoria. În celelalte sferturi s-au înregistrat scorurile parțiale de 26-11, 31-13 și 18-15, de fiecare dată pentru U-BT. Cu 13 victorii din 16 partide U-BT se menține pe prima poziție a clasamentului (29 de puncte), la un punct distanță de CSU Sibiu.

”Chiar îmi pare rău pentru situația care este la Mureș și le doresc din toată inima să își revină, să găsească soluții și să continue baschetul mureșean, în ultimii 10 sau 12 ani a fost o echipă puternică. Mă bucur foarte mult că am putut să dau multe minute jucătorilor tineri, toți au jucat peste 25 de minute, au făcut-o bine și îi felicit pentru asta. Pentru noi, urmează o perioadă foarte grea de două săptămâni, cu șase meciuri – două în FIBA Europe Cup, unul în campionat și trei în Cupa României – sperăm noi să jucăm trei meciuri în Cupă și să le câștigăm.

Focusul nostru de acum este ca în play-off, orice meci pierdut cântărește foarte mult în respectiva competiție”, a spus Mihai Silvășan. Și la Târgu Mureș, Miha Lapornik a fost principalul marcator al clujenilor, cu 20 de reușite, la care se adăugă o recuperare și o pasă decisivă.

Postaţi un comentariu