U-BT a câștigat încă o dată duelul cu CSM Oradea. Alb-negrii au trecut pe primul loc în LNBM

Foto: Dan Bodea

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea devine cu fiecare an ce trece tot mai intens și mai atractiv, fiind, practic, cel mai așteptat meci al sezonului, cele două oponente împărțindu-și trofeele interne în ultimii cinci ani. Sâmbătă, universitarii au obținut un nou succes în fața campioanei en-titre (98-88) la capătul unei partide pe care trupa lui Mihai Silvășan a dominat-o în cea mai mare parte.

Primul parțial a fost echilibrat, echipele împărțindu-și reușite spre deliciul fanilor. Oaspeții au terminat în avantaj minim (26-27), dar gazdele au forțat în sfertul al doilea și au intrat la cabine având un ecart de 8 puncte (scor 53-45), diferența fiind făcută de realizările personale ale lui Tarolis care a reușit 15 puncte și 4 recuperări.

Repriza a doua a început cu un coș de la distanță al oaspeților și cu replica imediată a aceluiași Tarolis. Oaspeții au avut momente mai bune de joc și au reușit să se apropie de U-BT, dar alb-negrii au simțit momentele prielnice și au trecut repede în controlul jocului, reușind să intre în ultimul parțial cu un avantaj de 10 puncte (73-63).

Ultimele 10 minute a fost cele mai intense. CSM Oradea a depășit blocajul mintal și a reușit să preia inițiativa. Finalul a fost pe muchie de cuțit, cu bihorenii trecând la conducere cu 40 de secunde înaintea ultimei sirene (85-88). Eroul ultimelor secvențe a fost americanul LJ Peak care a înscris două puncte și a obținut și aruncare suplimentară. A ratat-o și scorul era 87-88, dar tot el a recuperat și a înscris coșul victoriei.

„Noi am fost mai buni, dar după pauză orădenii au venit peste noi. Situația s-a schimbat, mai ales în ultimul sfert. Vreau să felicit Oradea, au reușit un meci bun. Victoria a fost în mâinile lor, iar arbitrajul s-a ridicat la un nivel înalt. Așa îmi doresc să fie și la Oradea”, a declarat la finalul partidei Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu