U-BT a adus un pivot bosniac și a prelungit angajamentul lui Žganec

Foto: Dan Bodea

Oficialii clubului de baschet U-BT Cluj-Napoca lucrează intens în această perioadă să contureze lotul cu care staff-ul tehnic va aborda viitorul sezon competițional. Ultima achiziție vine din Slovenia, de la Cedevita Olimpija Ljubljana. Andrija Stipanović este noul pivot al ardelenilor.

Originar din Mosnar (Bosnia și Herțegovina), Stipanović are 34 de ani și 2,09 m și este component al echipei naționalei a țării sale. Noul pivot al U-BT și-a început cariera profesionistă în 2005 la Hermes Analitica Zagreb și a mai trecut pe la KK Split, Liège Basket (Belgia), Juvecaserta (Italia), Telenet Oostende (Belgia), Trabzonspor, Büyükçekmece Basketbol (Turcia) și Cedevita Zagreb.

Andrija Stipanović are în palmares un titlu național (2018), două Cupe ale Croației (2018 și 2019), iar în 2017 a cucerit SuperCupa Ligii Adriatice, cu Cedevita Zagreb, fiind desemnat și MVP-ul finale. „Sunt fericit că voi face parte din echipa U-BT. A fost ușor să iau această decizie, având în vedere prezența unui antrenor de renume și sprijinul unor fani de excepție. M-am hotărât fără probleme împreună cu familia mea. Sper să avem un sezon grozav!”, a declarat Stipanović, pentru site-ul oficial al clubului.

Oficialii alb-negrilor au anunțat, de asemenea, că au ajuns la un acord de prelungire a angajamentului cu extrema Karlo Žganec. Acesta va împlini 25 de ani pe 25 iulie și a sosit la U-BT în urmă cu un sezon. El este originar din Zagreb, măsoară 2.06 metri și a mai evoluat în carieră la Cedevita Zagreb și KK Zagreb.

A fost internațional de juniori al Croației alături de care a câștigat aurul continental la categoriile de vârstă U16 și U18. Tot la categoria U18, jucătorul a cucerit și o medalie continentală de argint. În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, croatul a înregistrat medii de 8.8 puncte, 5.3 recuperări, 1.9 pase decisive și un indice al eficienței de 13.0.

„Sunt bucuros că voi continua la U-Banca Transilvania. Sezonul trecut a fost senzațional. Am demonstrat că suntem o echipă performantă atât în FIBA Europe Cup, cât și în competițiile interne. Toți membrii staff-ului dau dovadă de profesionalism, ceea ce este foarte important pentru mine. Fanii sunt cu adevărat minunați, iar atmosfera pe care o creează la meciuri este incredibilă”, a spus Žganec, pentru u-bt.ro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu