”U” a făcut instrucție cu Energeticianul la revenirea pe Cluj Arena

Foto: Dan Bodea

Primul meci cu adevărat ”acasă” pentru Universitatea Cluj, din acest sezon, i-a îndârjit pe fotbaliștii lui Adrian Falub. Alb-negrii a surclasat-o, scor 3-0, pe Energeticianul, grupare care avea maximum de puncte după primele etape ale noului campionat. Meciul a început sub semnului echilibrului, ambele echipe așteptând greșeala adversarului. Primii care au gafat au fost oaspeții, iar Gavra a profitat de oportunitate și a deschis scorul în minutul 18 cu un șut spectaculos.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Deschiderea de scor nu i-a motivat suplimentar pe fotbaliștii lui Cristian Dulca. Energeticianul a avut totuși o tentativă de a marca în minutul 25. Neagu a încercat să-l surprindă pe Dur-Bozoancă, dar portarul Universității a reușit să respingă șutul adversarului. Cinci minute mai târziu Florescu a croșetat frumos picioarele adversarilor dar a tras slab și tabela de marcaj a rămas nemodificată pentru alte 12 minute. Abia în minutul 42 Gabriel Giurgiu a reușit să dubleze avantajul echipei lui și să stabilească scorul la pauză.

Foto: Dan Bodea

La 10 minute de la reluare Răzvan Greu a centrat în fața porții adverse și Gavra a reușit dubla. Fără să mai forțeze universitarii au știut să țină de rezultat și să-și creeze alte trei, patru ocazii mari de a mai înscrie, dar Ene, Dumitrescu și Gavra au ratat din poziții ideale. Grație acestui succes Universitatea Cluj a acumulat șase puncte și a urcat pe poziția a VI-a a clasamentului Ligii a doua, la trei puncte în urma liderului Chindia Târgoviște (9 puncte din nouă posibile).

Distribuie:

Postaţi un comentariu