Tudor Șomăcescu a jucat ultimul meci pentru U-BT

Foto: Dan Bodea

Unul dintre cei mai promițători baschetbaliști juniori din România, Tudor Șomăcescu, de la U-BT Cluj-Napoca, a disputat la sfârșitul săptămânii trecute ultimul meci pentru echipa pregătită de Mihai Silvășan. Șomăcescu a bifat ceva mai mult de 10 minute în victoria contra Stelei (scor 106-72), în care a marcat trei puncte și a dat tot atâtea pase decisive pentru coechipieri.

Tudor Șomăcescu abia a împlinit 15 ani și se află de mai multă vreme în lotul formației de seniori de la U-Banca Transilvania. Tânărul fundaș își va continua cariera peste ocean, la liceul Sierra Canyon din Los Angeles, California. În competițiile de juniori, Tudor a fost ales de cinci ori în echipa ideală. La categoria U14 a ieșit cel mai bun marcator și a câștigat medaliile de aur, fiind inclus în echipa ideală a turneului național.

A cucerit o medalie de aur și la U16, fiind curtat de numeroase academii de baschet din Europa. În actuala stagiune, sportivul născut la Târgu Jiu a decis să rămână la Cluj-Napoca, orașul pe care l-a descoperit în urmă cu trei ani. Însă, conform site-ului oficial al clubului clujean, anul 2021 va oferi o schimbare majoră în viața lui Șomăcescu.

„Totul a început cu visul meu american. De foarte mult timp mi-am dorit să fac pasul spre Statele Unite și acum am ocazia să merg la un liceu de top, unde simt că o să pot să evoluez din punct de vedere baschetbalistic, dar și academic. Îmi doresc enorm de mult să devin al doilea român care joacă în NBA (primul român din NBA a fost Ghiță Mureșan – n.a.) și o să fac tot posibilul să reușesc. Vreau să ajung cea mai bună versiune a mea ca baschetbalist, dar și ca persoană”, spunea în urmă cu două luni Tudor Șomăcescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu