Triumful Clujului asupra campioanei

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj s-au impus într-o manieră entuziasmantă, scor 86-72, în fața campioanei en titre a României, CSM Oradea, într-un meci din cadrul etapei a X-a a Ligii Naționale. Trupa lui Mihai Silvășan demonstrează, astfel, că finalul anului 2016 este unul dătător de speranțe pentru sportul clujean sub panou. Oaspeții au început foarte bine, atât primul parțial, cât și pe cel de al doilea, dar de fiecare dată clujenii au reușit să revină în joc și să intre la cabine la egalitate, scor 36-36. după 17-19, respectiv 19-17 la finalul primelor două sferturi.

Al treilea parțial a fost spectaculos, cu multe coșuri și faze de joc care au aprins spiritele. Orădeanii și l-au adjudecat cu 25-20 și păreau să fie capabili să păstreze ritmul de joc, dar mai ales diferența de pe tabelă. Ultimul sfert avea să fie, însă, o demonstrație de forță a clujenilor. Atacuri excelente, o defensivă foarte bine organizată și un parțial încheit cu un neverosimil 30-11, au înclinat balanța în favoarea U-BT.

”Un meci de toată frumuseța, zic eu, un meci cu o intensitate foarte mare, în care, așa cum ne-am propus, am reușit să ieșim învingători. Mă bucur foarte tare pentru acest aspect, că băieții au înțeles ce înseamnă un meci cu Oradea, este un meci care trebuie câștigat indiferent de condițiile în care am jucat, de oboseală, de accidentări. Sala a fost superbă, le mulțumesc fanilor că au venit în număr atât de mare, chiar dacă vizavi a fost finala Trofeului Carpați, asta înseamnă că lumea ține la noi, că ne apreciază și vine și ne susține.

Este o victorie importantă, mai ales că o obținem fără unul dintre cei mai valoroși jucători ai noștri. Au fost și greșeli normale dar le vom analiza pe toate și le vom evita pe viitor”, a declarat Mihai Silvășan. U-BT Cluj este lider în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu 17 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu