„Tricolorii”, norocoși la tragerea la sorți pentru Euro 2022

Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de handbal a României va înfrunta reprezentativele Suediei, Muntenegrului și Kosovo în grupa preliminară de calificare la Campionatul European de handbal masculin din 2022, care va avea loc în Ungaria și Slovacia. Selecționerul clujean al Tricolorilor este mulțumit de adversarii pe care sorții i-au hărăzit României și consideră că naționala țării noastre se poate califica la turneul final al europeanului din Ungaria și Slovacia.

„Pornim la drum cu mult optimist, încredere și convingerea că avem o șansă mare după 26 de ani de a ne califica la această mult-râvnită competiție continentală. Din punctul meu de vedere, Suedia este favorită, iar noi și Muntenegru avem șanse egale la calificare, cu un ușor avantaj pentru ei pentru că sunt mai experimentați. Kosovo pleacă cu ultima șansă, dar sunt convins că toate meciurile vor fi dificile”, a declarat Rareș Fortuneanu.

Turneul final european va fi găzduit de cinci orașe din Ungaria și Slovacia (Budapesta, Debrecen, Szeged, Bratislava și Kosice), în perioada 13-30 ianuarie 2022. Ultima calificare a naționalei la un campionat european a fost în 1996, la turneul organizat de Spania. Atunci, România a fost în grupă cu țara-gazdă, Suedia, Cehia, Danemarca, Franța și a terminat grupa pe locul cinci, iar competiția pe poziția a noua.

Distribuie:

Postaţi un comentariu