„Tricolorele” debutează, la Cluj, în preliminariile EURO 2021 – Galerie FOTO

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de fotbal a României începe, marți, campania de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021. Prima adversară a „Tricolorelor” este reprezentativa Belgiei, iar meciul va fi găzduit de arena „Dr Constantin Rădulescu”, de la ora 18:30.

Foto: Dan Bodea

Selecționata feminină de fotbal a României revine astfel, pe stadionul unde a stabilit recordul de asistență la un meci de fotbal feminin în preliminariile trecute! S-a întâmplat în toamna anului 2016 când „Tricolorele” au fost susținute de 7.111 spectatori, în barajul de calificare la EURO 2017, contra Portugaliei.

România face parte din grupa H de calificare la EURO 2021, iar din lotul primei reprezentative fac parte nu mai puțin de 10 jucătoare ale campioanei ”U” Olimpia Cluj. Câștigătoarele celor nouă grupe și cele mai bune trei echipe de pe locul doi se vor califica direct la turneul final, alăturându-se țării gazdă, Anglia.

Celelalte șase ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili ultimele trei naționale care se vor califica la EURO. Turneul final va fi găzduit de Anglia în iulie 2021, iar finala se va juca pe stadionul Wembley din Londra.

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu