Transfer istoric pentru ACS Volei Turda

Echipa de volei feminin ACS Volei Turda a oficializat transferul jucătoarei Laiza Kelly Figueiredo Ferreira, din Brazilia, țară unde Cristina Pîrv, președintele clubului sportiv și totodată cea mai valoroasă jucătoare de volei din România din toate timpurile, a evoluat o bună parte din spectaculoasa sa carieră, câștigând numeroase trofee.

Deși curtată de o serie de echipe din Europa, Laiza a ales Turda pentru a lucra alături de Cristina și pentru a ajuta orașul din inima Transilvaniei să își atingă obiectivul principal din acest sezonul și anume promovarea în prima ligă. Laiza este originară din Belo Horizonte, oraș în care Cristina Pîrv a jucat și care i-a acordat acesteia titlul de cetățean de onoare pentru rezultatele obținute în cariera sportivă.

Brazilianca în vârstă de 25 de ani a evoluat în cadrul echipei naționale de juniori din țara natală, fiind totodată convocată pentru un an la echipa națională de senioare. Înainte de a ajunge în România, Laiza „a făcut cunoștință” cu voleiul european în țări precum Ucraina sau Franța.

„Transferul Laizei poate fi văzut ca un schimb de experiență extrem de util atât pentru sportivele
turdence, cât și pentru sportiva din Brazilia care este dornică să își îmbunătățească experiența
europeană. Laiza a jucat la cel mai înalt nivel în Brazilia, astfel că sunt convinsă că va fi un
mare plus pentru echipa noastră. Școala braziliană de volei este total diferită față de tot ceea ce
am experimentat și eu ca jucătoare – acolo mi-am schimbat radical modul de joc, devenind o
jucătoare complexă în adevăratul sens al cuvântului.

Noi ne dorim să ajungem în prima ligă și ne dorim să învățăm unii de ceilalți pentru a deveni pe zi ce trece mai buni. Laiza a ajuns în Turda la sfârșitul lunii decembrie și deja a participat la antrenamente. Va fi alături de noi în cadrul acestui sezon competițional, ceea ce ne bucură. Va juca pe postul de fals. Noi ne pregătim intens pentru următorul turneu și ne dorim să oferim comunității turdene cât mai multe victorii și voleiului tudean, un loc în prima ligă”, a declarat președintele ACS Volei Turda, Cristina Pîrv.

„Mă simt ca acasă la Turda, pentru că oamenii din jur mă fac să simt acest lucru. Sunt foarte fericită că sunt aici! Îmi doresc mult să mă încadrez în echipă atât din punct de vedere tehnic, cât și tactic, pentru a putea ajuta echipa să crească și să ajungă acolo unde și-a propus: în prima ligă”, a completat Laiza.

Laiza Kelly Figueiredo Ferreira este prima sportivă străină care evoluează în voleiul turdean, cel
care a dat cea ai bună jucătoare română din toate timpurile. ACS Volei Turda este alcătuită din
sportive din Turda și fete din împrejurimi și își dorește să promoveze cât mai mult sportivii locali.

Distribuie:

Postaţi un comentariu