Titlul se decernează în 1 august, Cupa în 22 iulie. FRF a stabilit calendarul finalului de sezon

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat calendarul competițional pentru încheierea sezonul 2019/2020 în Liga 1, Liga 2 și Cupa României. Luând în considerare faptul că UEFA a acceptat solicitarea FRF de a prelungi termenul pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene până la data de 3 august, Comitetul de Urgență al FRF a stabilit data de 1 august ca fiind ziua în care se va decerna trofeul de campioană în Liga 1.

Conform calendarului, Liga 1 se reia weekend-ul viitor, iar Liga 2, faza play-off la care participă doar echipele clasate pe primele șase poziții la momentul anulării competițiilor sportive din cauza pandemiei de coronavirus, va repornește la începutul lunii iulie. De asemenea, finala Cupei României este acum programată pe 22 iulie. Atât Liga 1, cât și Liga 2 se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în dublă manșă, în datele de 5 și 8 august.

CFR a primit licența pentru participarea în cupele europene
De asemenea, FRF a publicat și soluționarea cererilor de acordare a licenței UEFA cluburilor care au solicitat licența de participare la competițiile UEFA și UEFA WCL, în sezonul 2020/2021. Au solicitat licența UEFA cluburile CFR Cluj, FCSB, U Craiova, Astra, FC Botoșani, Poli Iași, Dinamo și Sepsi OSK. Dintre acestea, Astra Giurgiu nu a îndeplinit criteriile de infrastructură și cel financiar și, pe cale de consecință, nu a fost licențiată pentru o eventuală participare în viitoarea ediție a cupelor europene.

De asemenea, clubul de fotbal feminin ”U” Olimpia Cluj a solicitat, și a primit licența UEFA WCL, așa cu Transilvania Reporter a anunțat încă de la jumătatea săptămânii, miercuri, 3 iunie. Astfel, în urma implementării procesului de licențiere începând cu acest sezon și pentru fotbalul feminin, ”U” Olimpia Cluj devine primul club de fotbal feminin din Romania care primește acest tip de licență!

Distribuie:

Postaţi un comentariu