Titlu pe din două sau deloc. Campioana CSM Oradea ar împărții laurii cu U-BT

Foto: Dan Bodea

Meciurile din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) sunt suspendate și este foarte posibil ca întrecerea internă să nici nu se mai reia în perioada următoare, ceea ce ar pune Federația Română de Baschet (FRB) în situația de a decide dacă trofeul de campioană va mai fi acordat, sau campionatul va fi înghețat, forul de la București urmând să decidă doar echipele care vor reprezenta țara noastră în competițiile continentale intercluburi.

Ultimele meciuri în LNBM s-au disputat la începutul lunii trecute, iar în clasament conduc, la egalitate de puncte, U-BT Cluj-Napoca și campioana en-titre, CSM Oradea, ambele cu câte 33 de puncte. Odată cu instaurarea stării de urgență pe teritoriul României mai mulți conducători de cluburi din baschetul intern au solicitat FRB înghețarea campionatelor (la toate nivelurile) și omologarea clasamentelor la zi, argumentul principal fiind acela că nu se știe când se vor întruni condițiile optime pentru reluarea pregătirilor, respectiv a meciurilor.

În replică, președintele FRB, Horia Păun, a solicitat, în scris, soluțiile pe care șefii din baschetul românesc le consideră cele mai bune pentru încheierea sezonului 2019/2020. Au trecut două săptămâni de la termenul limită recomandat de FRB pentru exprimarea opțiunilor cluburilor de baschet, dar o soluție concretă nu a fost găsită.

Recent, președintele campioanei CSM Oradea, Șerban Șere, a cerut public ca FRB să nu acorde trofeul de campioană niciunei echipe, sau, dacă tot va desemna o câștigătoare atunci titlul să fie atribuit și clubului pe care îl conduce și rivalei U-BT Cluj-Napoca.

„Din punctul meu de vedere, ar fi fair-play ori desemnarea titlului de campioană la ambele echipele, ceea ce este foarte dificil, ori niciuneia dintre ele. Pentru că ne aflăm la egalitate de puncte, urma o etapă ultima din Top 6 în care Clujul ne venea ca oaspete, deci în cazul unei victorii putem avea avantajul terenului propriu, în eventualitatea unei calificări în finală. Ceea ce cred că la un nivel de forțe atât de echilibrat este un element care putea să atârne decisiv”, a spus Șere.

Oficialii grupării universitare clujene au anunțat că la începutul săptămânii viitoare își vor exprima punctele de vedere cu privire la această situație. Reamintim că în acest U-BT a cucerit deja un trofeu. Este vorba despre Cupa României a cărui turneu final a fost găzduit de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

În ceea ce privește meciurile directe dintre U-BT și CSM Oradea, clujenii sunt în avantaj câștigând două din cele trei dispute din sezonul în curs. Șase etape au mai rămas de jucat din partea a doua a campionatului, după care urmau meciurile eliminatorii la finalul cărora se stabilește campioana țării.

Distribuie:

Postaţi un comentariu