Thalmaier Roland de la Potaissa Turda, convocat pentru meciurile României din preliminariile Euro 2022

Sursa foto: Prosport

Extrema dreaptă a echipei Potaissa Turda, Thalmaier Roland, este pe lista celor 21 de jucători convocați de selecționerul primei reprezentative de handbal a României, Rareș Fortuneanu, pentru meciurile din debutul campaniei de calificare la turneul final al Campionatului European din 2022, găzduit de Ungaria și Slovacia.

În vârstă de 24 de ani, Thalmaier este unul dintre cei mai constanți jucători de handbal din România. A debutat în Liga Națională la 18 ani (în 2014) și a fost declarat cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern în 2017. Are în palmares și un trofeu european, Cupa Challenge cucerită cu Potaissa Turda, în 2018, după finală cu AEK Atena.

Echipa națională masculină de handbal a României a fost repartizată în Grupa a 8-a, alături de Suedia, Muntenegru şi Kosovo, în preliminariile Campionatului European din 2022. Primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final din Ungaria și Slovacia.

În prima etapă din faza grupelor România va întâlni, în 5 noiembrie, naționala Suediei, în deplasare, la Partille, iar pe 8 noiembrie Tricolorii pregătiți de clujeanul Rareș Fortuneanu, vor înfrunta, la Baia Mare, reprezentativa statului Muntenegru. Acestea sunt singurele meciuri oficiale ale naționalei României din această toamnă, etapa a treia fiind programată pe 10-11 martie 2021, etapa a patra pe 13-14 martie 2021, etapa a cincea pe 28-29 aprilie 2021, iar etapa a şasea pe 2 mai 2021.

„Suedia este favorită, iar noi ne vom bate cu Muntenegru pentru poziția a doua în clasamentul grupei. Echipa Muntenegrului este una de luptători și noi trebuie să răspundem cu aceeași monedă să-i învingem, nu trebuie să ne dăm la o parte din luptă. Handbalul este un sport fizic, în apărare se duc luptele cele mai grele, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Dacă reușim să-i determinăm să facă un pas în spate, să avem ascendent psihologic, jumătate din meci este rezolvat. Naționala din Muntenegru are un stil de joc incomod, mai ales pe teren propriu. Ei joacă de 2-3 ani la competițiile majore, au reușit să bată naționala Serbiei, este o națională cu multă experiență, dar eu cred că meciul de acasă cu ei, din 8 noiembrie, va fi determinant pentru această campanie de calificări la Europeanul din 2022”, a declarat selecționerul Fortuneanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu