Tenis / Meciul anului viitor se joacă la Sala Polivalentă

Federatia Romana de Tenis a făcut anunțul oficial. Întâlnirea de Fed Cup dintre România și Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale (II), va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 6-7 februarie 2016, în Sala Polivalentă. ”Tricolorele” s-au calificat în Grupa Mondiala (II), după o absenţă de 22 de ani, graţie victoriei obţinute în Canada, în această primăvară, cu scorul general de 3-2.

„Cel mai mare eveniment sportiv organizat de România anul viitor, întâlnirea de Fed Cup România – Cehia, nu se poate desfăşura decât în cea mai mare şi mai modernă sală pe care o are ţara noastră, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În acest fel, ne ţinem şi promisiunea de a ajunge în cât mai multe oraşe din Romînia cu cele două echipe tricolore, Fed Cup şi Cupa Davis” a declarat președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

Cel mai probabil din echipa României va face parte şi Simona Halep, numărul 2 mondial în clasamentul WTA. De partea cealaltă, echipa Cehiei are nu mai puţin de trei jucatoare în top 15 mondial. Petra Kvitova locul  4, Lucie Safarova (5) şi Karolina Pliskova (11). De menţionat că Cehia va juca în perioada 14-15 noiembrie finala Fed Cup 2015, contra Rusiei, la Praga.

România şi Cehia (în varianta unificată a Cehoslovaciei) s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, iar echipa României care le avea în componenţă pe Virginia Ruzici, Florenta Mihai şi Lucia Romanov, a pierdut partida cu scorul de 1-2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu