Tempestini, laureat în absență

Ultima etapă din calendarul Campionatului Național de Raliuri al României s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Bacău, și a fost câștigată de echipajul Dan Gîrtofan/Mihăiţă Lăzărescu, rivalul din acest sezon al clujeanului Simone Tempestini.

Victoria lui Gârtofan a fost facilitată, însă, tocmai de absența multiplului campion, Simone preferând să nu se alinieze la startului ultimei curse interne, după ce acumulase suficiente puncte după victoria din Raliul Transilvaniei, de la Cluj, pentru a cuceri și anul acesta titlul de campion absolut. La Bacău s-au înscris 58 de echipaje, între acestea și Marco Tempestini/Francesca Maior, însă prestația lui Tempestini senior a fost departe de ceea arată de obicei juniorul.

În clasamentul final al piloţilor, pe primul loc s-a clasat Simone Tempestini, cu 180 de puncte, urmat de Dan Gîrtofan, 177 puncte și Norbert Maior, 129 puncte. Al doilea cel mai bine clasat pilot al echipei Napoca Rally Academy a fost Bogdan Marişca. Acesta a încheiat anul competițional 2020 pe poziția a patra în clasamentul general, cu 107 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu