UPDATE: Talas, Ghiță, Thalmaier și Dumitriu, de la Potaissa Turda, convocați pentru dubla cu Kosovo. Clujenii dau doi jucători și la tineret

Sursa foto: Emilia Nicolae

Echipa națională masculină de handbal a României, pregătită de clujeanul rareș Fortuneanu, s-a reunit, joi, la București, în vederea pregătirii dublei cu Kosovo din preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor.

Patru jucători de la Potaissa Turda au fost convocați pentru această acțiune a echipei naționale. Este vorba despre Huba Talas și Gabriel Dumitriu (pivoți), Cristi Ghiță (inter dreapta) și Roland Thalmaier (extremă dreapta).

România va înfrunta prima reprezentativă a statului Kosovo, pe 10 martie, la Priștina, patru zile mai târziu fiind programată cea de a doua întâlnire, la București, în Sala Polivalentă.

România face parte din grupa a 8-a a preliminariilor pentru EURO 2022 și a disputat până acum două partide: 30-33 cu Suedia în deplasare, pe 5 noiembrie 2020 și 36-27 cu Muntenegru, pe teren propriu, pe 8 noiembrie anul trecut. În clasamentul grupei a 8-a de calificare Suedia este lider cu 4 puncte, urmată de România (2p), Muntenegru (2p) și Kosovo fără nici un punct.

De asemenea, Daniel Pop și Alex Ghivil, handbaliști crescuți la Centrul de Copii și juniori ai Potaissei Turda, au fost convocați la echipa națională de tineret. În perioada 4-15 martie, naționala „Zimbrișorilor” va disputa meciuri de calificare la campionatul mondial de tineret.

Distribuie:

Postaţi un comentariu