Suporterul care a rănit un jandarm, ar putea fi acuzat de tentativă de omor

Foto: Dan Bodea

Suporterul care a lovit cu un scaun în cap un jandarm la finalul partidei de fotbal dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt (în urma căruia jandarmul a ajuns la urgențe cu traumatism cranio-cerebral), a fost identificat de polițiști. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au anunțat că agresorul este un tânăr de 27 de ani din comuna Florești.

„La data de 10 iunie, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, a fost identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Florești, județul Cluj, bănuit de comiterea infracțiunii de ultraj asupra unui jandarm aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Conform probatoriului administrat, la data de 9 iunie a.c., cel în cauză, în timp ce se afla în tribuna stadionului unde se disputa meciul de fotbal dintre echipele FC Universitatea Cluj-Napoca și FC Hermannstad, ar fi rănit un jandarm după ce ar fi aruncat cu un scaun înspre forțele de ordine.

Persoana vătămată a suferit leziuni în zona capului, lovitura primită determinând prăbușirea acestuia la pământ, în stare de inconștiență. Imediat după incident, polițiștii au întreprins activități pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și au întocmit documente de constatare.

Inițial, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrat un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ultraj; ulterior cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cercetările continuând pentru comiterea infracțiunii de ultraj sub forma tentativei la infracțiunea de omor. La data de 10 iunie, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul identificat și a fost emis un mandat de aducere.

În această dimineață (11 iunie – n.r.), polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu luptători de acțiuni speciale, beneficiind de suportul Direcției Operațiuni Speciale, l-au depistat pe tânăr pe raza localității Florești și l-au condus la sediul unității de parchet pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu