Suporterii CFR au interzis pe stadion! Contextul epidemiologic nu permite accesul spectatorilor

Foto: Dan Bodea

Direcția de Sănătate Publică Cluj (DSP) nu va permite derularea evenimentelor sportive cu spectatori în arene! Informația a fost confirmată de directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, după ce, în ultimele zile s-a vorbit despre posibilitatea ca UTA Arad să-și dispute meciurile de pe teren propriu cu 500 de spectatori în tribune.

Ultimele zile au creat o hipnoză în rândul fanilor sportului din România, după ce DSP Arad a anunțat că va autoriza disputarea meciurilor de fotbal ale echipei UTA cu spectatori în tribunele noului stadion. În replică, directorul DSP Cluj a contrazis această posibilitate.

„Normele legale se aplică în contextul epidemiologic. Ne raportăm la ceea ce avea Clujul în lunile mai, iunie, adică un număr mic de infectări. Azi vorbim de 30 de cazuri! Nu se pune problema ca spectatorii să aibă acces pe arenele sportive, nu în Cluj. Ce vor să facă cei de la DSP Arad e treaba lor, în Cluj eu mă raportez la viața oamenilor.

Un meci îl vedem și azi, și mâine, și în week-end, dar la televizor, noi nu putem accepta această relaxare în condițiile în care numărul de cazuri crește. Nu se pune problema. Respect campioana României și pe suporterii ei, respect dorința lor de a fi alături de echipă, dar eu noi, Direcția de Sănătate Publică trebuie să respectăm măsurile de răspândire și combatere a pandemiei”, a declarat Mihai Moisescu, director DSP Cluj, pentru Transilvania Reporter.

Reamintim că directorul DSP Arad, Horea Timiș, a anunțat că va autoriza accesul fanilor la partide de pe teren propriu a celor de la UTA și chiar va susține personal echipa arădeană din tribunele stadionului propriu, la meciurile din Arad.

„Oricând putem să revenim pe stadion, pentru că am avut o discuție și cred că activitățile economice și sociale trebuie să meargă înainte. Dacă va exista un meci pe stadion, acest meci trebuie făcut în condițiile legislației în vigoare, ca să păstrăm acea prevenție. Toți suporterii trebuie să fie organizați în așa fel încât să se păstreze distanțarea socială, să poarte mască, să fie termometrizați, și să fie la cel puțin un metru distanță. Trebuie să mergem mai departe și chiar eu o să mă duc la meci și o să susțin UTA”, a declarat recent Horea Timiș, la TV Arad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu