SuperLiga de rugby se reia abia la toamnă

Foto: Dan Bodea

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a anunțat că SuperLiga Națională se va relua abia în toamnă, din cauza situației generate de pandemia de coronavirus. „O să avem timp de rugby, importantă e sănătatea”, este mesajul șefului FRR. Petrache a mai spus că viitorul campionat se va juca în sistemul primăvară – toamnă, adică toate meciurile sezonului (inclusiv Cupa României și Cupa Regelui) se vor disputa în intervalul martie – decembrie.

Turneul naționalei anulat, Arcul de Triumf inaugurat cu Belgia
Alin Petrache împreună cu staff-ul federației pe care o conduce au decis să nu anuleze întrecerile interne, așa cum au procedat alte federații europene, și să prelungească perioada de încheiere a sezonului atâta vreme cât condițiile meteo vor permite disputarea de meciuri de rugby. De asemenea, oficialul FRR a mai anunțat că turneul de pregătire al echipei naționale, din luna iulie, din Uruguay, a fost anulat. Pe pământ sud-american „Stejarii” urmau să dispute mai multe meciuri test.

În schimb, restanța cu Belgia din Rugby Europe Championship se va disputa pe 7 noiembrie. Cu această ocazie va fi inagurat noul stadion „Arcul de Triumf”. „Va fi un regal sportiv și o bucurie să jucăm pe noul stadion. Sunt convins că arena va fi plină, sunt convins că și zultatul va fi unul care să ne bucure pe toți cei care iubim rugbyul”, a declarat Alin Petrache.

”U” Cluj, aproape de o performață istorică
Echipa masculină de rugby Univesitatea Cluj a încheiat anul 2019 pe locul 4 al clasamentului SuperLigii Naționale, o poziție mai mult decât onorantă, care le permite universitarilor să viseze la o nouă medalie. Sistemul competițional de rugby din România prevede ca după disputarea celor 14 etape (meciuri tur-retur, din cadrul sezonului regulat), echipele clasate pe primele patru poziții să dispute meciuri de clasament (semifinale și finale), pentru stabilirea configurației finale a ierahiei sezonului 2019/2020.

Foto: Dan Bodea

16 ani au trecut de la ultima performanță majoră a universitarilor. În 2004, ”U” Cluj, antrenată de reputatul Octavian Chihaia, termina sezonul pe locul 3. Din echipa de atunci făceau parte Cerceș, Paulică Ion, Nicu Rus, Romică Boar, Diniș, Bogdan Bălan, Daniel Gheța, Colţuneac, Ioan Teodorescu, Bogdan Voicu, Costel Leoca, Bogdan Cantor, sau Cristian Podea. Dintre cei amintiți îl regăsim pe teren, și azi, pe Daniel Gheța, iar Cristi Podea e managerul echipei.

Sezonul trecut rugbyștii Universității Cluj au terminat campionatul pe locul 5, o realizare deosebită în condițiile în care alb-negrii au încheiat sezonul regulat pe ultimul loc. De altfel, performanța băieților lui Horia Hâmpea, Cristi Săuan și Mihai Roman a fost singura (la nivel de secții de jocuri sportive cu mingea din cadul CS Universitatea Cluj) în măsură să onoreze Centenarul clubului universitar clujean și împlinirea a 70 de ani de la înființarea echipei de rugby.

Distribuie:

Postaţi un comentariu