„Stejarii” nu sunt doriți în Six Nations

Sursa foto: frr.ro

Comitetului de conducere al Federației Franceze de Rugby (FFR) a luat în discuție, la începutul acestei săptămâni, posibilitatea extinderii turneului celor șase națiuni (six nations). Cotidianul L’Equipe notează că la cel mai important turneu de rugby din emisfera nordică ar putea fin invitate să participe echipele naționale ale Japoniei și Africii de Sud. Sursa citată mai notează că și Federația de Rugby a statului Fiji și-a manifestat interesul pentru a-și înscrie echipa națională în competiție.

În cadrul ședinței amintite, președintele Federației Franceze de Rugby, Bernard Laporte, respectiv directorul Cupei Mondiale Franța 2023, Claude Atcher, au insistat asupra ideii unei reforme a competițiilor internaționale, cu posibilitatea ca Japonia și Africa de Sud să intre în Six Nations. Conform L’Equipe, un fond de investiții din Luxemburg este gata să plătească peste 320 de milioane de euro pentru a cumpăra 14% din drepturile de imagine ale Six Națions.

Federația Română de Rugby face lobby de mai bine de două decenii pentru ca echipa națională să fie primită în competiție, dar oficialii FFR și cei ai Consiliului Director al Cupei Mondiale Franța 2023 au anunțat că nu se pune problema ca „Stejarii” să joace în turneul celor șase națiuni. În acest sens, Bernard Laporte a reamintit faptul că Japonia, Africa de Sud și Fiji sunt în Top 10 mondial, iar prezența lor în Six Nations ar da un plus de valoare întrecerii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu