Ștefan Grasu convocat la echipa națională în locul lui Nandor Kuti

Baschetbalistul echipei U-BT Cluj-Napoca Ștefan Grasu a fost convocat de selecționerul echipei naționale masculine de baschet a României, Tudor Costescu, după ce Nandor Kuti (U-BT) a fost depistat pozitiv la COBID-19 și nu va mai participa la meciurile României din preliminariile EuroBasket 2022, de la Valencia.

În vârstă de numai 17 ani, Ștefan Grasu este unul dintre cei mai talentați baschetbaliști români. Evoluează pe poziția de extremă mică și provine dintr-o familie de sportivi, mama lui fiind fosta mare atletă Nicoleta Grasu, multiplă medaliată europeană și mondială la aruncarea discului. Potrivit portalului youthbasket.com, Ștefan Grasu se regăsește între primii 10 cei mai promițători jucători din lume născuți după anul 2003.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni baschetbalistul Nandor Kuti, de la U-BT Cluj-Napoca, a fost testat pozitiv la COVID-19 şi a părăsit lotul naţionalei României care se află într-un stagiu centralizat pregătind meciurile cu Polonia şi Spania, din preliminariile Campionatului European masculin FIBA EuroBasket 2022.

Ștefan Grasu făcea parte din lotul lărgit al „Vulturilor” pentru partidele amintite. Nationala României va juca la Valencia împotriva selecţionatei Poloniei, în data de 28 noiembrie (ora 17:30), şi a naţionalei Spaniei, în data de 30 noiembrie (ora 20:30), partidele urmând să fie găzduite de arena Pabellon Municipal Fuente de San Luis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu