Start lansat pentru Unirea Dej, Sticla Turda și Someșul Dej în Liga 3. Sănătatea încă nu are ritm

Andrei Pop (foto, în roz) a marcat 4 goluri în două meciuri contra celor de la Sănătatea Cluj, în primele meciuri oficiale ale noului sezon. Sursa foto: Adrian Rus

Sezonul 2020/2021 al ligii a treia a programat sâmbătă meciurile primei etape. Clujul este reprezentat de patru echipe Sănătatea, Unirea Dej și Sticla Arieșul Turda, repartizate în seria a 9-a, respectiv Someșul Dej, repartizată în seria a 10-a. Cel mai interesant joc a fost cel dintre Sănătatea și Unirea Dej, cele două echipe întâlnindu-se pentru a doua oară în doar trei zile, după ce la jumătatea săptămânii trecute s-au duelat și în Cupa României. În ambele partide s-a impus Unirea, 4-2 în Cupă și 3-0 în campionat.

Dacă gruparea din Dej a impresionat în ambele întâlniri prin dăruire și o foarte bună condiție fizică, „Virușii” au un început de sezon ceva mai greoi. Trupa lui Kis Csaba, Dan Matei și Marius Semeniuc a trebuit să improvizeze din cauză că mulți dintre jucătorii din sezoanele trecute nu se mai regăsesc în lotul alb-verzilor. Andrei Pop, o dublă, și Cocian au marcat golurile victoriei uniriștilor.

Tot în seria a 9-a Sticla Turda a debutat și ea cu victorie, scor 2-0 pe terenul nou-promovatei CS Ocna Mureș. Cu un nou președinte, „Sticlarii” au avut și noroc în disputa de la Ocna Mureș, gazdele irosind o lovitură de la 11 metri, în prima repriză. Cobârzan și Florin Dan au înscris golurile victoriei pentru Sticla.

La fel de mult interes a suscitat și debutul în Liga 3 a Someșului Dej (seria a 10-a), echipa finanțată de Vicențiu Știr fiind ultima acceptată în eșalonul terț, deși au pierdut barajul de promovare în fața formațiilor CSM Satu Mare și CA Oradea. Imediat după această contraperformanță Știr și-a concediat întregul staf tehnic și marea majoritate a jucătorilor, dar a avut timp să-și reconstruiască echipa din mers, în doar două săptămâni.

În prima etapă a noului sezon Someșul Dej a jucat acasă cu Luceafărul Oradea, una dintre echipele cu pretenții din seria a 10-a, și s-a impus, oarecum surprinzător, cu scorul de 2-0. Paul Colţa şi Ionuţ Dobrea au marcat pentru Someşul în partea secundă. Etapa viitoare, Sănătatea va primi vizita formației Unirea Alba Iulia, Unirea Dej va juca, tot acasă, cu Industria Galda, iar Sticla Turda va fi, de asemenea, gazdă, pentru Avântul Reghin. Someșul Dej va evolua în deplasare, la SCM Zalău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu