Sportul nu se oprește, dar nici fanii nu vor revenii în arene. Ministrul Ionuț Stroe a găsit soluția pentru deblocarea tuturor competițiilor sportiv

Sursa foto: mts.ro

Competițiile sportive nu vor mai fi suspendate, chiar dacă numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus crește îngrijorător, însă nu se mai pune problema revenirii fanilor pe stadioane și săli de sport, a anunțat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. În plus, șeful MTS a anunțat și cum va debloca activitatea tuturor federațiilor sportive din România.

„Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor. În România, de curând a fost certificat un test pentru COVID-19, ieftin și rapid, care funcționează în Uniunea Europeană, iar competițiile românești și sportivii români vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competițiile noastre interne. Preţul lor este undeva la cinci euro.

Chiar în aceste zile am modificat și am trimis la Ministerul Sănătății noul ordin care practic dă posibilitatea sportului românesc să le folosească pe acestea ieftine și la fel de eficiente. Cred că în momentul de față deblocăm practic, indirect și competițiile pentru copii și juniori, pentru că asta era marea problemă, nu își permiteau teste PCR, care sunt destul de scumpe la noi în țară.

Putem debloca și ligile inferioare, care cu cinci euro își pot testa sportivul. E o chestiune de o zi sau două, voi face un anunț public în momentul în care ne va parveni de la Ministerul Sănătății acest ordin modificat. Vom suplimenta bugetul federațiilor dacă au nevoie de aceste teste Covid-19, pentru că fac parte din categoria de cheltuieli care țin de servicii medicale.

În concluzie nu vor mai fi blocaje în ceea ce privește competițiile sportive. Lucrul la care țin foarte mult este respectarea regulilor, pentru că dacă faci acest lucru ca sportiv și ca entitate sportivă, club, riscul se diminuează foarte mult. Nu putem reduce totul la nivel de absurd, să nu avem niciun fel de infectare, dar dacă regulile se respectă, sănătatea sportivilor este protejată, numărul infectărilor ar fi foarte mic, pe cale de consecință am putea asigura continuitatea tuturor competițiilor”, a explicat ministrul Ionuț Stroe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu