Someșul Dej a primit acceptul FRF de a evolua în Liga 3!

Sursa foto: Adrian Rus

Clujul va avea patru reprezentante în eșalonul terț al României după ce FRF a validat cererea de înscriere a clubului Someșul Dej, ca urmare a înregistrării retragerii celor de la Voința Budeasa, echipă promovată în urma meciurilor/turneelor organizate de FRF la începutul lunii august.

Interesant este că din cele trei echipe participante la barajul de promovare, CSM Satu Mare, CA Oradea și Someșul Dej, prima nici măcar nu avea drept de participare, dar a câștigat turneul, după 0-0 cu Someșul și 3-1 cu CAO, aceasta din urmă fiind cea mai îndreptățită echipă să promoveze. Însă, în urmă cu două săptămâni dejenii au trimis o cerere către FRF în care solicitau înscrierea în Liga 3, bazându-se și pe faptul că multe echipe s-ar putea retrage.

„Nu vreau să zic că s-a făcut dreptate, dar consider că am meritat acest loc în liga a treia. După doi ani în care am investit financiar și moral în această echipă. Chiar dacă a fost acea dezamăgire de la baraj, după care am început reconstrucția noului Someș, iată că a fost de bun augur. Am adus 16 jucătorii de 2000 și 2001, plus Mihai Maxin și Bogdan Miholca. Obiectivul e menținerea în acest eșalon”, a declarat finanțatorul dejenilor, Vicențiu Știr, conform cjsport.ro.

Misiunea dejenilor va fi una aproape imposibilă în contextul în care finanțatorul clubului a dat afară întreaga echipă și staff-ul tehnic, după ratarea promovării, cu trei excepții, jucători U20. Sursa citată menționează că opt jucători din vechea garnitură vor fi rechemați la echipă, nu și antrenorul Gică Barbu, cel care a condus echipa în barajul de promovare.

Sezonul 2020/2021 al ligii a treia ar urma să înceapă la sfârșitul săptămânii viitoare, iar tragerea la sorți a țintarului este programată în această săptămână.

Distribuie:

Postaţi un comentariu