Simone Tempestini a câștigat Transilvania Rally și al 5-lea titlu național din carieră (Galerie foto)

Foto credit: Napoca Rally Academy

Pilotul echipei Napoca Rally Academy, Simone Tempestini a triumfat pentru a patra oară în carieră în Raliul Transilvaniei, desfășurat în perioada 25-26 septembrie în Cluj, și a cucerit al cincilea titlu de campion absolut al României în Campionatul Național de Raliuri. În clasamentul final general al competiției de la Cluj, Bogdan Marișca, și el pilot Napoca Rally Academy, a terminat pe poziția secundă.

De altfel, Tempestini și Marișca au dominat cu autoritate Raliul Transilvaniei ocupând primele două poziții ale clasamentului general încă după prima zi, pe poziția a treia situându-se, la finalul zilei de sâmbătă, Dan Gârtofan, contracandidatul lui Tempestini în lupta pentru titlul național. Cei trei și-au menținut pozițiile în clasament și la finalul celei de a doua zi a competiției. În urma acestui succes Simone Tempestini s-a încununat campion absolut al țării cu o etapă înaintea finalului oficial al sezonului 2020 al Campionatului Național de Raliuri al României.

Record de echipaje aliniate la start
Raliul Transilvaniei găzduit de Cluj este nu doar unul dintre ce4le mai spectaculoase, ci și unul dintre cele mai atractive evenimente auto organizate în țara noastră. Nu mai puțin de 85 de echipaje s-au înscris oficial la startul Transilvania Rally 2020, acesta fiind de departe cel mai mare număr de echipaje înscrise într-o etapă de raliu în România în acest sezon competițional.

Împărțit în opt probe speciale, care măsoară peste 130 de kilometri, pe trasee din Munții Apuseni și în proximitatea orașului Cluj-Napoca, Transilvania Rally este totodată și cea mai lungă cursă a anului, cu un traseu de concurs extrem de tehnic, rapid, dar și foarte dificil în condițiile în care probele speciale se desfășoară cu precădere în coborâre.

Două accidente grave, din fericire nicio victimă
Datorită vitezei de rulare Raliul Transilvaniei nu a fost ocolit de incidente grave, din fericire niciun sportiv neavând de suferit în urma ieșirilor în decor. Echipajul format din Eugen Cărăgui şi Robert Fus, pe o maşină Peugeot 208 R2, a ieșit în decor, sâmbătă, cei doi fiind transportați la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj-Napoca.

„De la Unitatea de Primiri a Urgenţelor Cluj-Napoca am fost informaţi că: în urma investigaţiilor medicale reiese că pilotul Eugen Cărăgui nu are nici o fractură şi nici un organ intern afectat în urma ieşirii în decor. A suferit, totuşi, o lovitură puternică care i-a provocat o fisură la o vertebră. Va avea nevoie de o perioadă de repaus, dar se va reface fără urmări. Copilotul Robert Fus nu a suferit nicio leziune”, au anunţat organizatorii.

În urma acestui incident Proba Specială 6 Floreşti 2 a fost anulată. Anterior, a avut loc un alt accident, pe PS4 Floreşti, în care a fost implicat echipajul numărul 48, Alex Piţigoi şi Toni Avram, pe un Porsche 911 GT3. Echipajul se află în afara oricărui pericol. Și PS4 Floreşti a fost anulată. Ultima etapă a sezonului va fi Raliul Bacăului, programat pe 24 şi 25 octombrie.

Mai jos vă oferim o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu