Simona Halep revine pe teren. Campioana de la Wimbledon joacă, duminică, la Cluj

Foto: Dan Bodea

La patru luni distanță de la ultimul meci, Simona Halep revine pe terenul de tenis și va juca, la sfârșitul acestei săptămâni, într-o partidă de dublu mixt alături de Horia Tecău, cu învingătoarea turneului Winners Open care debutează, joi, la Cluj-Napoca. Câștigătoarea turneului dotat cu premii în valoarea totală de 30.000 de dolari va face pereche cu Marius Copil în disputa cu Halep și Tecău. Pentru Simona Halep va fi primul meci pe care-l va juca după patru luni de izolare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Prima competiție de tenis, cu premii, după lunile de pauză cauzate de pandemie se desfășoară la Cluj-Napoca, de joi până duminică, și va fi dotată cu premii în valoare totală de 30.000 de dolari. Pe afiș se regăsesc nume importante ale tenisului feminin românesc. Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru au confirmat participarea la eveniment.

Câștigătoarea va încasa un cec în valoare de 10.000 de dolari și va avea șansa să joace în ultima zi a turneului, 5 iulie, de la ora 16:30, un meci amical de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil. Winners Open va avea loc la Winners Sports Club din Cluj-Napoca, baza sportivă cu cel mai bun teren de zgură din Transilvania. Toate meciurile vor fi transmise live pe Digi Sport și pe pagina de Facebook Sports Festival, alături de interviuri în exclusivitate cu jucătoarele.

Accesul publicului la eveniment va fi restricționat, astfel că iubitorii sportului alb sunt încurajați să își susțină favorita urmărind transmisiunile live. Organizatorii Sports Festival și Winners Sports Club pregătesc pentru jucătoare circuite diferite de acces în incinta bazei sportive, pază pentru a restricționa accesul publicului, dezinfecție constantă zilnic, va fi limitată interacțiunea dintre jucătoare și personal și se vor lua toate măsurile de siguranță.

Jucătoarele, staff-ul și personalul vor fi încurajați de asemenea să respecte măsurile recomandate de siguranță și distanțare. În plus, meciurile se vor juca cu personal tehnic redus, doar un arbitru de linie și cel de scaun, copiii de mingi vor purta mănuși iar jucătoarele își vor lua singure prosoapele. Mingile se vor schimba la 7 și la 9 game-uri și vor fi dezinfectate cu lampă UV.

„Industria sportivă și cea de evenimente din România au nevoie de susținere, acum mai mult ca niciodată. Am depus eforturi să organizam acest eveniment în condiții speciale, pentru a readuce jucătoarele pe teren. Susținerea și prezența echipei olimpice de tenis a României – Simona Halep și Horia Tecău, împreună cu Marius Copil, ne validează inițiativa. Bineînțeles, vom fi extrem de atenți la toate măsurile impuse de lege, astfel încât evenimentul să se deruleze în condiții de maximă siguranța pentru jucătoare și pentru toți cei implicați în organizarea lui”, a declarat Patrick Ciorcilă, manager-ul turneului.

Sistemul de joc aplicat va fi Round Robin, fiecare jucătoare va juca împotriva fiecărei jucătoare, în 2 grupe de câte 3. Componența grupelor va fi decisă joi, 2 iulie, prin tragere la sorți. În faza grupelor (joi si vineri) se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu super-tiebreak până la 10 în setul decisiv. În semifinale și finală se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu set decisiv și tie-break la 6-6.

Distribuie:

Postaţi un comentariu