Simona Halep e numărul 1 mondial!

Foto: Dan Bodea

Cea mai bună jucătoare de tenis a României, Simona Halep, este începând de sâmbătă noul lider mondial al clasamentului WTA. Halep s-a impus în semifinalele turneului de la Beijing, în fața letonei Jelena Ostapenko, scor 6-2, -4, și a devenit noul lider mondial. Clasamentul oficial va fi publicat, luni, 9 octombrie, dar organizatorii turneului din China au pregătit un moment special pentru a marca ascensiunea Simonei în fotoliul de lider al jucătoarelor profesioniste de tenis din lume. Spre deosebire de celelalte oportunități, trei la număr, la Beijing Simona Halep a avut un parcurs perfect. 

Printre altele Simona Halep a învins-o în premieră pe Maria Șarapova, marele ”coșmar” al româncei. Înaintea înfruntării cu Ostapenko, Simona Halep era pentru a patra oară în situația de a deveni numărul 1 mondial, în cazul unei victorii. În precedentele trei situații similare Halep a ratat de fiecare dată șansa de a fi lider mondial. Mai întâi a pierdut finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă chiar de Jelena Ostapenko. A urmat sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în faţa Johannei Konta, şi mai apoi în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.

Se poate observa o simetri perfectă în ascensiunea Simonei Halep. Mai întâi, totul a început cu Ostapenko și s-a terminat la capătul înfruntării, de sâmbătă, cu jucătoarea letonă. Performanța Simonei Halep este cu atât mai valoroasă cu cât au trecut nu mai puțin de 45 de ani de când un român a mai fost numărul 1 în tenisul mondial. S-a întâmplat la data de 23 august 1973. Ilie Năstase este singurul român care a ocupat locul 1 la simplu. Fostul campion de la US Open şi Roland Garros a fost chiar primul lider mondial din era profesionistă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu