Și campionatul de fotbal feminin a fost, într-un fel sau altul, înghețat

Foto: Dan Bodea

Două luni de izolare și de antrenamente individuale au trecut greu. Și tocmai pe când discuțiile despre relaxarea restricțiilor și interdicțiilor s-au intensificat (ba chiar s-a ratificat și ieșirea din starea de urgență), pentru majoritatea sportivilor frustrarea atinge cote maxime după ce unele federații (din diverse discipline sportive), încheie campionatele pe jumătate. Unii (sportivi și sportive), sunt deja în vacanță, în vreme ce alții continuă să facă genuflexiuni, abdomene și în general joc de gleznă, în așteptarea unui verdict clar: se mai joacă, sau nu se mai joacă?

După ce au dat verde la fotbalul din primul eșalon (deocamdată teoretic, pentru că practic vor decide MTS și MS când și dacă se va mai relua Liga 1), și i-au lăsat să fiarbă în propriile idei pe cei din Liga 2, FRF a decis încheierea, într-un fel sau altul, al sezonului în Liga 3 și în Liga 1 de fotbal feminin.

Numai că, la fel ca și în cazul sezonului din Liga 3 (masculin), și cel din Liga 1 Feminin este încheiat doar pentru unele echipe. Comitetul de urgență al FRF a decis că e mai bine să înghețe competițiilor de fotbal feminin. În ce privește Liga 1 (la feminin), se știe clar că nicio echipă nu va retrograda.

În partea superioară lucrurile se complică, pentru că în acest caz se va adopta o decizie la o dată ulterioară în urma unei alte videoconferințe la care vor participa oficiali ai FRF și reprezentanții cluburilor situate pe primele șase poziții ale clasamentului Ligii 1.

S-a mai decis, de asemenea, ca Liga 1 la fotbal feminin, sezonul 2020/2021, să se desfășoare într-o serie de 14 echipe, urmând a retrograda direct echipele situate la finalul sezonului pe locurile 13 și 14, iar ocupantele locurilor 11 și 12 să participe la un joc de baraj cu echipele aflate pe primul loc în cele două serii ale Ligii 2, astfel încât din sezonul 2021/2022 să se revină la formatul cu 12 echipe în Liga 1 de fotbal feminin.

În primul eșalon al întrecerii feminine de fotbal s-au disputat 11 etape, din sezonul regulat, campioana en-titre a țării, ”U” Olimpia Cluj, fiind lider cu 31 de puncte, cinci peste Universitatea Galați, și 6 peste Fortuna Becicherecu Mic. Fără adversar în Liga 1 feminină, de la înființare și până azi, clubul clujean se pregătea în acest an să sărbătorească cucerirea celui de al 10-lea titlu de campioană consecutiv.

La fel ca și în cazul deciziilor luate în ceea ce privește Liga a 3-a de fotbal masculin, și la nivelul diviziilor inferioare din fotbalul feminin se practică finalizarea parțială a sezonului. Astfel, din liga a treia în liga a doua vor promova direct echipele situate pe primul loc în seriile I, II și III din eșalonul terț.

În ceea ce privește seria a IV-a, aplicând același principiu ca la cluburile de fotbal masculin din Liga 3, echipa care va promova va fi stabilită în urma organizării unui joc de baraj în dublă manșă între echipele AFK Csiksereda Miercurea Ciuc și Măgura 2012 Bacău.

În situația în care vor exista locuri vacante în Liga 2 pentru sezonul 2020/21, atunci ambele echipe vor promova, iar jocurile de baraj nu se vor mai disputa. Data de desfășurare a jocurilor de baraj va fi stabilită ulterior. Din Liga 2 nu se va retrograda, iar în Liga 1 vor promova echipele aflate pe locul 1 în cele două serii (Carmen București și Banat Girls), dacă respectivele campioane își vor permite luxul unui sezon în elita fotbalului feminin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu