Și-au amintit de Florescu și i-au reziliat contractul

Foto: Dan Bodea (arhivă)

George Florescu este unul dintre jucătorii simbol a Universității Cluj. Este un produs al Centrului de Copii și Juniori al lui ”U”, a semnat primul contract de fotbalist profesionist la ”U”, pentru care a evoluat între 2001-2004, până să-și înceapă cariera internațională. A revenit la clubul care l-a format în septembrie 2017 și a fost până, marți, 22 decembrie fotbalist sub contract cu „Șepcile roșii”. Oficialii clubului și-au amintit, însă, că George nu a mai fost inclus în planurile lor pentru sezonul actual și, în cele din urmă, i-au reziliat angajamentul.

Ajuns la 36 de ani, George Florescu a aflat în această vară că nu mai este dorit de Daniel Stanciu și Radu Constantea, șefii Universității. Ciudat însă, contractul său nu a fost reziliat decât abia marți. „În vară am avut o discuție, la începutul campionatului, cu Adrian Falub (antrenorl cu care Universitatea Cluj a început actualul sezon – n.a.) și cu președintele clubului. Mi s-a transmis că nu mai sunt în vederile lor pentru sezonul următor, că urmează o reconstrucție și că se vor pune bazele cu copii. Am acceptat, nu am obiectat nimic, dar s-a făcut cu totul altceva.

Dar până la urmă este o obișnuință în fotbalul din România să se ia decizii după bunul plac al unor persoane. Am venit să ajut clubul și de acolo pleacă dezamăgirea mea. Nu e o dezamăgire care îmi provoacă răni, însă. Îmi doresc ca echipa să promoveze. Odată cu venirea lui Costel Enache am văzut o schimbare de atitudine”, a declarat Florescu.

În urmă cu câteva zile, fostul internațional, aflat su contract cu ”U” până în vara anului viitor, a ținut să lămurească situația lui la Universitatea, iar acest lucru le-a reamintit lui Stanciu și Constantea că este încă jucătorul clubului, plătit, dar neinclus în programul de pregătire. „Din punctul meu de vedere, lucrurile cu <<U>> Cluj nu sunt foarte clare. Mi se pare că se bate apa-n piuă. Nu știu ce se întâmplă. Sunt încă sub contract cu Universitatea Cluj până în vara anului viitor. Vara aceasta, am decis că o să reziliem contractul.

Nu mi s-a reproșat absolut nimic din punct de vedere fizic. La cei 36 de ani ai mei alergam cot la cot cu tinerii din echipă, cu cei de 20, 25 de ani. Asta se vedea la antrenamente. Nu vreau să mă laud în niciun fel, dar, dacă nu mi se reproșează nimic din punct de vedere sportiv, nu știu de ce se renunță la mine. Mai ales că sunt clujean și am venit cu inima deschisă.

Sunt <<U-ist>>, în primul rând. Căutați răspunsurile la cei din conducere, nu la mine.
Problema e că, în România, nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate, care spun lucrurilor pe nume, în față. Noi trebuie să fim sclavi, să tăcem și să facem ce ni se spune, să n-avem niciun drept. Ăștia sunt jucătorii din România anului 2020, secolul 21. Iar eu nu pot să tac. Am mult prea multe cunoștințe, m-am autoeducat. Am fost bun și la școală când eram la elev. Am citit sute de cărți, din diferite domenii, și nu pot să tac”, spunea la sfârșitul săptămânii trecute Florescu, declanșând furia lui Stanciu și Constantea.

Între timp ruputura s-a produs și George Florescu nu mai este jucătorul Universității Cluj. „Aveam aşteptări mai mari. Voiam să-mi termin cariera la Universitatea, dar într-un mod total diferit faţă de ce s-a întâmplat. Practic, m-am simţit lăsat deoparte. Mă gândeam, înainte să vin la Universitatea Cluj, chiar şi la un meci de retragere. Bănuiesc că acum nu mai e cazul. Sau cine ştie… Dar nu am resentimente faţă de nimeni de la club. Le doresc multă baftă şi sper ca anul acesta să promoveze”, a declarat Florescu la Look Sport Plus.

Înainte să revină la ”U”, George Florescu a evoluat ultima dată în Cipru, la Omonia Nicosia. Mijlocașul are în CV 11 selecții în echipa națională a României și un gol marcat. În cariera lui a mai jucat la Sheriff Tiraspol (2004-2006), Torpedo Moscova (2006-2008), FC Midtjylland (2008-2010), Alania Vladikavkaz (2010-2011), Arsenal Kiev (2011-2013), Astra Giurgiu (2013-2014), Dinamo Moscova (2013), Qabala (2015), Omonia Nicosia (2015-2017).

Distribuie:

Postaţi un comentariu