Sezonul de handbal începe cu duelul de bronz: Potaissa – CSM București. La feminin, ”U” merge la Buzău

Miercuri după-amiază, la sediul Federației Române de Handbal (FRH), s-au tras la sorți țintarele sezonului 2019/2020 atât la masculin, cât și la feminin. În întrecerea masculină noul campionat va debuta cu supermeciul dintre Potaissa Turda și CSM București. Cele două echipe și-au disputat medaliile de bronz ale sezonului precedent. Clujenii au terminat campionatul pe locul 3 după ce a dispus în finala mică de CSM cu dublă victorie. Prima etapă e programată în weekend-ul 30-31 august.

La feminin Universitatea Cluj va debuta în deplasare, la Buzău, cu echipa locală SCM Gloria. În sezonul precedent echipa din Buzău a fost una dintre surprizele plăcute terminând întrecerea pe locul 7. La polul opus, Universitatea Cluj s-a salvat de la retrogradare după ce a câștigat turneul de menținere/retrogradare desfășurat la Cisnădie.
La fel ca și întrecerea masculină, Liga Națională feminină va debuta în ultimul week-end din luna august.

Până în 13 noiembrie se vor disputa zece etape după care, Liga Națională va fi întreruptă pentru acțiunea echipei naționale, care va participa la Campionatul Mondial din Japonia, programat în perioada 26 noiembrie – 16 decembrie. Ultimele două etape din tur sunt programate în 8 și 11 ianuarie, iar prima etapă din retur va avea loc 25 ianuarie.

Foto: Dan Bodea

Sezonul 2019/2020 se va încheia în data de 20 mai 2020. Echipele clasate pe primul loc la final (la feminin și masculin) vor deveni campioanele României, având dreptul să se înscrie în Liga Campionilor. În întrecerea feminină formațiile clasate pe locurile 13 și 14 vor retrograda în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la barajul pentru menținere/retrogradare în Liga Națională alături de ocupantele locurilor 3 și 4 de la turneul final al Diviziei A.

Barajul pentru promovarea în Liga Națională este programat în perioada 4 – 7 iunie 2020.
16-imile de finală ale Cupei României, ediția 2019/2020, sunt programate în 15 ianuarie 2020, iar optimile, o lună mai târziu. Sferturile de finală vor avea loc în a doua săptămână a lunii martie, iar Final-Four-ul, în perioada 24 – 26 aprilie 2020.

Campionatul masculin se desfășoară puțin diferit. Astfel, după sezonul regulat (24 de etape), formațiile de pe primele 8 locuri vor fi împărțite în două grupe, în prima fază de play-off. Ocupantele primelor două locuri vor continua lupta pentru titlul național în faza a doua a play-off-ului în care meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu.

Echipele clasate pe ultimele locuri la finalul sezonului regulat vor participa în play-out, care se va desfășura în sistem campionat, cu meciuri tur-retur. Ocupantele ultimelor două locuri vor retrograda în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor participa la barajul pentru menținere/retrogradare în Liga Națională alături de ocupantele locurilor 3 și 4 de la turneul final al Diviziei A.

Distribuie:

Postaţi un comentariu