Sezon încheiat pentru baschetbalistele de la Universitatea Cluj

Foto: Dan Bodea

”U” Cluj a încheiat pe locul 7 sezonul 2020/2021 al Ligii Naționale de Baschet Feminin. Fetele antrenate de Ioannis Koukas au câștigat, joi, meciul cu Agronomia București, scor 65-59, ultimul din seria jocurilor de clasament (locurile 7-8).

După o victorie concludentă în prima întâlnire, scor 80-55, Universitatea a avut probleme în a se impune în cea de a doua confruntare, Primele 10 minute au fost echilibrate și tabela indica scorul de 14-14. A doua secvență a fost relevantă pentru a accentua diferența dintre cele două oponente.

Clujencele și-au adjudecat sfertul doi cu 16-4 și au continuat să pună presiune pe bucureștence și în debutul reprizei a doua. Echipa din Capitală a reușit să reechilibreze disputa și a răspuns cu o sită de reușite, fapt ce a făcut ca la finalul celei de a treia secvențe scorul să fie de 50-37 în favoarea fetelor lui Koukas.

Agronomia nu avea altă șansă să ducă duelul pentru locurile 7-8 în decisiv decât dacă reușea să întoarcă scorul de pe tabelă, în ultimele 10 minute. Al patrulea sfert a fost o veritabilă încleștare, adjudecată de Agronomia (22-15), insuficient, însă, pentru a obține victoria la Cluj-Napoca.

Pivotul american Korine Campbell a contabilizat 24 de puncte și 17 recuperări, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. Rashida Timbilla (17 puncte, 7 recuperări și 9 pase decisive) și Ruxandra Chiș (11 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive), a fost celelalte jucătoare care s-au remarcat în disputa cu Agronomia.

Universitarele au avut un sezon excelent și doar apariția numeroaselor cazuri de Covid-19 în lotul lui Ioannis Koukas a făcut ca ”U” să nu se mai poată prezenta la ultimele patru meciuri din sezonul regulat, ceea ce a dus la o cădere semnificativă în clasament.

Distribuie:

Postaţi un comentariu