Semne bune anul are! U-BT – CSM Oradea 93-78

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT au făcut spectacol la prima apariție oficială din noul an și s-au impus într-o manieră categorică, scor 93-78, în fața formației CSM Oradea, campioana en-titre a României și una dintre principalele candidate la o nouă cunună de lauri. Trupa lui Mihai Silvășan avea nevoie de acest succes după ce în ultimul meci din 2018 au cedat la Craiova. Insistenți în apărare și arțăgoși la recuperare, alb-negri au dominat clar primul sfert pe care și l-au adjudecat cu 26-19, continuând evoluția excelentă și în prima jumătate a sfertului doi, în care au reușit să se desprindă la o diferență confortabilă de puncte (21-17 / sfert și 47-36 la pauza mare).

Campionii nu și-au regăsit cadența nici după pauza mare, iar de acst lucru au profitat Dykes și colegii lui care au continuat să înscrie la foc automat și și-au adjudecat și cel de al treilea parțial (24-19). Abia în ultimele 10 minute echipa lui Cristi Achim a reușit să echilibreze situația. Orădenii au câștigat ultimul sfert, dar au ieșit învinși de pe parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. „După un sfârșit de an mai puțin reușit, cu înfrângerea de la Craiova, am început bine. Ne doream foarte mult această victorie, nu că ar fi contat prea mult în economia clasamentului, însă tot timpul meciurile cu Oradea și cu Sibiul sunt un motiv de mândrie, vrei să arăți că ești o echipă bună, o adevărată pretendentă la titlu.

Am arătat consistență, ne-a ajutat și intrarea cât de cât în ritm a lui Dorsey, pe care nu am putut să îl folosim la antrenamente până acum, însă s-a văzut ce fel de jucător este. E tipul de conducător de joc care poate să și înscrie, să facă diferența, însă este și cerebral, nu se pierde în momentele importante, cred eu că ne va ajuta foarte mult. E important să rămânem sănătoși”, a declarat Mihai Silvășan pentru site-ul oficial. În ultimul meci din prima fază a Ligii Naționale U-BT Cluj va evolua, sâmbătă, în deplasare cu CSU Sibiu, în clasicul Transilvaniei. Cu o victorie, clujenii pot termina prima parte a sezonului pe locul 1 în clasament.

Distribuie:

Postaţi un comentariu