Șase medalii au cucerit atleții clujeni la Campionatele Balcanice de seniori

Foto: Dan Bodea

A doua zi, ultima a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori de la Cluj a adus noi rezultate meritorii pentru sportivii români. La finalul reuniunii delegația României a contabilizat 29 de medalii, dintre care 8 de aur, 14 de argint și 7 de bronz. Sportivii clujeni s-au clasat pe podium în șase probe.

Clujenii au cucerit o medalie de aur, 4 de argint și una de bronz
Bilanțul atleților clujeni, sau legitimați la cluburile din Cluj, au contribuit la palmaresul României cu șase medalii la ediția din acest an a Campionatelor Balcanice pentru seniori. Anamaria Nesteriuc a cucerit aurul cu ștafeta României de 4X100 metri plat, în chiar prima zi a reuniunii atletice găzduite de Cluj Arena. Tot în prima zi Sanda Belgyan a terminat a treia în finala de la 400 metri garduri.

Duminică, Anamaria Nesteriuc (CSA Steaua) a sosit a doua în finala de la 100 metri garduri (13:32 s), la doar 11 sutimi de secundă de ucraineanca Anna Plotitsyna (13:21), iar Camelia Gal (23:88 s) a fost devansată cu doar 7 sutimi de secundă de bulgăroaica Inna Eftimova (23:81), în finala de la 200 metri plat. Sanda Belgyan și Camelia Gal (ambele sportive legitimate la CS Universitatea Cluj) au făcut parte din ștafeta de 4X400 metri plat a României clasată a doua în finala probei, câștigată de Ucraina.

Ultima medalie a zilei de duminică a fost cucerită de ștafeta masculină de 4X400 metri plat, din care face parte și Robert Parge (CS Universitatea Cluj). Atleții Tricolori au încheiat cursa în 3:08:28 s și s-au clasat pe poziția secundă, devansați de ștafeta Turciei.

Ultima premiere a competiției a fost una specială. Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism a oferit două premii a câte 3.000 de euro fiecare pentru cele mai bune performanțe din concurs, clasament alcătuit după standardele World Athletics.

La feminin, premiul l-a încasat Viktoriia Tkachuk (Ucraina), cu 1.155 de puncte, care s-a impus în proba de 400 m garduri cu timpul de 55.58 secunde. La masculin, marele premiu a fost câștigat de către Adrian Mardare (Rep. Moldova), cu 1.152 de puncte, învingător în proba de aruncare a suliței cu o performanță de 83,60 m.

Oaspeții de onoare a Campionatelor Balcanice de seniori, ediția 2020, au fost Lord Sebastian Coe – președintele World Athletics, pe Dobromir Karamarinov – președintele Federației Bulgare de Atletism, al Asociației Balcanice a Federațiilor de Atletism, prim-vicepreședinte al European Athletics, actualmente, președinte interimar al acestui for, și Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului din țara noastră!

Rezultatele complete ale competiției le puteți vedea pe site-ul oficial al Federației Române de Atletism: www.fra.ro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu