Sărbătoare la Cluj. U-BT a câștigat titlul de campioană (Galerie foto)

Patrick Richard_DB
Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj-Napoca este noua campioană a României la baschet masculin, după o finală care a avut nevoie de meci decisiv. Alb-negrii au făcut spectacol pe teren, fanii în tribune, iar la final, jucători și suporteri au învolburat Someșul.

Al cincilea joc din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a disputat în cea mai mare sală din România, BT Arena, și a consfințit superioritatea trupei lui Mihai Silvășan care a câștigat cu 86-67 și a confiscat trofeul pe care îl așteaptă încă de anul trecut, când întrecerea internă a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus.

Decisivul a început cu un iureș ofensiv al U-BT care a înscris 12 puncte fără să primească vreunul. După patru minute în care nu a băgat-o în ațe, bihorenii au pus primele puncte pe tabelă pe o neglijență a gazdelor. A fost, însă, semnal de alarmă că deznodământul finalei era departe de a stabilit.

Foto: Dan Bodea

U-BT și-a adjudecat primul sfert 21-16, dar oaspeții au intrat la vestiare având un deficit de numai 3 puncte (38-35 pentru U-BT). Patru mii de fani au cântat în permanență și și-au împins de la spate favoriții. Departe de a fi fost cea mai spectaculoasă partidă a sezonului, înfruntarea din Sala Polivalentă a avut farmecul ei.

U-BT a revenit pe parchet decisă să încheie socotelile și i-a ieșit. După 10 minute în care a excelat în ofensivă și a jucat aproape perfect pe faza defensivă, U-BT a câștigat a treia secvență cu 28-11 astfel că, ultimele 10 minute erau doar o formalitate.

Timpul s-a scurs greu, dar alb-negrii au știut să pună presiune pe orădeni în așa fel încât orice încercare a acestora de a reintra în meci s-a lovit de entuziasmul jucătorilor lui Silvășan. În ultimele secvențe ale întâlnirii s-a înscris și singurul dunk al întâlnirii, prin Tarolis care avea să fie desemnat „Omul meciului”.

Foto: Dan Bodea

Lituanianul a făcut legea pe teren, a marcat 24 de puncte, a reușit 7 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive și a avut eficacitate maximă, 4/4 din spatele arcului de cerc. Andrija Stipanovic, cu 13 puncte, 9 recuperări și Patrick Richard (12 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, au contribuit și ei decisiv la câștigarea celui de al treilea titlu de campioană din istoria U-BT.

Și festivitatea de premiere a fost un spectacol. Fanii au pătruns pe teren și au sărbătorit alături de favoriți câștigarea campionatului, după care, cu mic cu mare, jucători, staff și suporteri s-au îndreptat spre Someș pentru tradiționala baie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu