Sanda Belgyan și Camelia Gal, încă două medalii de aur la Internaționalele de atletism (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

În ultima zi a Campionatelor Internaționale de atletism ale României sportivele Sanda Belgyan și Camelia Gal au obținut victorii scontate în probele de 400 metri garduri, respectiv 200 metri plat, în vreme ce Robert Parge a sosit al doilea în finala de la 200 metri plat masculin.

În total, sportivii clujeni participanți la cea de a 65-a ediție a cele mai prestigioase competiții internaționale de atletism pe pistă organizată în România au cucerit 10 medalii, dintre care cinci de aur. Reamintim că în prima zi a evenimentului Camelia Gal a triumfat în proba de 400 metri plat, în aceeași cursă Miklos Andreea sosind a doua, iar Belgyan a treia. Mai mult, Camelia Gal a încheiat cursa la doar 0,66 sutimi de secundă de baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.

Tot în reuniunea de vineri Anamaria Nesteriuc (CSA Steaua) a câștigat cursa de 100 metri garduri, iar Robert Parge s-a impus în cursa de 400 metri plat. Pe podium s-au clasat și Ionuț Marius Dumitru CSU Cluj-Napoca), respectiv Tudor Sevciuc (CSM Cluj-Napoca), în cursa de 1.500 metri.

Foto: Dan Bodea

Organizatorii competiției l-au omagiat, duminică, pe Vasile Sărucan cu ocazia împlinirii a 75 de ani de viață. Sărucan a fost unul dintre cei mai importanți atleți clujeni, medaliat cu bronz în proba de săritură în lungime, în 1971, la Campionatele Europene de la Sofia. 15 titluri de campion al României are în palmares Vasile Sărucan fiind al doilea în clasamentul all time al titlurilor cucerite de atleții clujeni, după legendarul Ion Moina (20 de medalii de aur).

Galerie foto realizată de Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu